23948sdkhjf

Ny finansdirektör hos Vattenfall

Dag Andresen har utsetts till finansdirektör (Group CFO) för Vattenfall AB. Han tillträder tjänsten den 1 oktober och blir medlem i koncernledningen.
Dag Andresen har utsetts till finansdirektör (Group CFO) för Vattenfall AB. Han tillträder tjänsten den 1 oktober och blir medlem i koncernledningen.
Han kommer närmast från Nordea AB där han varit i sju år i ledande positioner, senast som chef för affärsområdet Transaction & Finance Banking. Dag Andresen har många års erfarenhet från finanssektorn och industrin.

"Med sin gedigna erfarenhet av ekonomi- och finansfrågor från både bank och internationell industri så har Dag Andresen en bakgrund som blir till stor nytta för Vattenfall i den fortsatta utvecklingen som ledande europeisk energikoncern", säger Vattenfalls koncernchef Lars G Josefsson.

Dag Andresen är 44 år och kommer från Norge och har varit bosatt i Stockholm sedan 2001. Han är utbildad civilekonom vid Norges Handelshøyskole och har även en Executive MBA från Helsinki School of Economics and Business Administration. Han är även utexaminerad högre officer från Luftkrigsskolen i Norge. Utöver det har han genomgått en Executive Management utbildning vid Harvard Business School och en vid Stanford Graduate School of Business.

"Jag ser fram emot mitt nya jobb på Vattenfall och det gläder mig särskilt att få komma tillbaka till industrin. Vattenfall är ett framtidsföretag som under de kommande åren ska investera miljardbelopp i ny, ren energiproduktion. Det gör förstås uppdraget som finansdirektör extra intressant och spännande", säger Dag Andresen.

Information från Vattenfall AB

Vattenfalls vision är att vara ett ledande europeiskt energiföretag. Vattenfalls huvudprodukter är el och värme. Idag producerar Vattenfall el och värme och levererar energi till flera miljoner kunder i Norden och norra Europa. De största kunderna är industrier, energiföretag, kommuner, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093