23948sdkhjf

SKF köper italienska GLO

Italienska GLO tillverkar huvudsakligen homokinetiska knutar och drivaxlar och är en av de ledande tillverkarna på den europeiska fordonseftermarknaden. SKF har köpt företaget från Metaldyne.
SKF har tecknat ett avtal om att förvärva GLO s.r. I och dess tillverkning i Italien. Försäljningen 2007 uppgick till cirka 17 miljoner euro och antalet anställda är cirka 50. Företaget tillverkar huvudsakligen homokinetiska knutar och drivaxlar. GLO förvärvades från Metaldyne.

SKF förvärvar GLO för att bredda sitt nuvarande produktsortiment och främst för att stärka sin närvaro på fordonseftermarknaden i Europa. GLO är en av de ledande tillverkarna på den europeiska fordonseftermarknaden och har ett brett sortiment av produkter som är väl anpassat till denna marknad.

GLO ligger i Poggio Rusco i Mantova-regionen i nordöstra Italien.

Förvärvet förutsätter att vissa villkor uppfylls samt att godkännande av berörda myndigheter ges.

Information från Aktiebolaget SKF

Om företaget
SKF-koncernen är världsledande leverantören av produkter, kundanpassade lösningar och tjänster inom områden som omfattar rullningslager, tätningar, mekatronik, service och smörjsystem. SKFs service-erbjudande innehåller tjänster såsom teknisk support, underhållsservice, tillståndsövervakning och utbildning.

SKFs verksamhet är organiserad efter kundsegment och indelad i tre divisioner: Industrial Division och Service Division som servar industriella OEM-kunder respektive den industriella eftermarknaden, samt Automotive Division som servar OEM- och eftermarknadskunder inom fordonsindustrin. Det totala antalet kunder uppgår till cirka 2 miljoner.

Redan från start har SKF fokuserat på kvalitet, teknisk utveckling och marknadsföring. Sedan verksamheten startade har koncernens satsningar inom forskning och utveckling resulterat i ett stort antal innovationer som skapat nya standarder och nya produkter och lösningar inom lagervärlden. 2005 var antalet ansökningar om förstagångspatent 176.

Koncernen är certifierad enligt miljöledningsstandarden ISO 14001 och globalt enligt den internationella standarden för arbetsmiljösystem OHSAS 18001. Verksamheten har också godkänts för kvalitetscertifiering enligt antingen ISO 9000 eller QS 9000.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094