23948sdkhjf

Stephen Odell ny VD för Volvo Personvagnar AB

Ford Motor Company har idag utsett Stephen Odell till ny VD för Volvo Personvagnar, som ersättare till Fredrik Arp som har beslutat att lämna företaget.
Från och med 1 oktober tar Stephen Odell, 53 år, över ansvaret och fortsätter arbetet med att vända företaget till lönsamhet och driva utvecklingen av säkra och miljövänliga bilar för premiumsegmentet.

Han har närmast varit Chief Operating Officer hos Ford of Europe och kommer att rapportera till Lewis Booth, Executive Vice President på Ford Motor Company och styrelseordförande i Volvo Personvagnar AB. Lewis Booth fortsätter att ansvara för Volvos strategiska inriktning.

- Stephen Odell har lång erfarenhet från ledande positioner inom bilindustrin, säger Alan Mulally, VD på Ford Motor Company. Han har tunga meriter från Ford, Jaguar och Mazda och nu är det rätt tid för honom att anta nya utmaningar på Volvo. Stephen är rätt person att tillsammans med Lewis Booth och Volvo Personvagnars företagsledning föra Volvo Personvagnar framåt och vända företaget till långsiktig lönsamhet.

Lewis Booth tackar Fredrik Arp för hans tre år som VD för Volvo Personvagnar, en period där företaget har sänkt sina kostnader betydligt, samtidigt som man har stärkt sin produktportfölj trots ett svårt affärsklimat och utmaningar som till exempel valutafluktuationer.

- Fredrik har lett Volvo genom en svår period de senaste tre åren. Hans breda affärserfarenhet har varit en stor tillgång för att hjälpa till att utveckla och införa Volvos plan för ett förbättrat resultat, säger Lewis Booth.

- Fredrik har beslutat att det nu är rätt tidpunkt att lämna över till Stephen Odell som kommer att leda Volvo Personvagnar in i nästa steg i förändringsarbetet.
Stephen Odell säger att han ser fram emot att ta Volvo genom denna viktiga fas.

- Volvo är ett mycket starkt varumärke, säger Stephen Odell. Attributen som gör Volvo svenskt -säkerhetstänkande, omsorg om miljö och skandinavisk design - attraherar kunder över hela världen. Vi ska ytterligare förstärka Volvos premiumkaraktär med hjälp av dessa attribut. Volvo är ett modernt varumärke för kunder av idag.

- Det finns en förbättringsplan fastlagd som ska göra företaget mer konkurrenskraftigt genom att bygga vidare på Volvos styrkor. Volvo kommer att ha en mer självständig roll inom Ford Motor Company, samtidigt som man drar nytta av synergieffekter inom produktutveckling och inköp tillsammans med Ford.

Odell har sedan april 2008 varit Chief Operating Officer för Ford of Europe med ansvar för produktutveckling, produktion, inköp och marknadsorganisationen. Dessförinnan var Odell ansvarig för marknadsorganisationen under tre år.
Han har även haft flera ledande positioner inom Mazda Motor Corporation mellan 2000-2005.
1997-2000 var Odell vice president med ansvar för marknadsföring och försäljning inom Jaguar North America. Stephen Odell kom till Ford i Storbritannien 1980 som trainee. Han är född i London, är gift och har två barn.

Information från Volvo Personbilar Sverige

Volvo Personvagnar är ett helägt dotterbolag till Ford Motor Company. Volvo PV sålde 457 000 bilar 2007 i omkring 100 marknader i världen. Företaget tillverkar bilar i Sverige, Belgien och Kina och har ca 25 000 anställda varav 17 000 i Sverige.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125