23948sdkhjf

15 jobb osäkra hos Haldex

Haldex i Örkelljunga tillverkar hydraulik till lastbilar och truckar, skylifts och entreprenadmaskiner. Det har gått snabbt uppåt i sex år men nu upplever man en tvärnit.
Haldex i Örkelljunga har anor sedan 1966 och det har gått spikrätt uppåt för företaget i senare år. Tillverkningen av hydaraulik till lastbilar och truckar, skylifts och entreprenadmaskiner gick strålande, och för bara ett par månader sedan kunde kunderna inte få nog och efterfrågade utökat utrymme för produktionen.
Personalen ökade från 68 anställda till 126 från 2002.

Nu upplever man en plötslig ordernedgång som tvingar Haldex att skära ner på personalstyrkan. Det ser ut som om 15 jobb blir överflödiga, men personalen har ännu inte fått veta exakt hur många som berörs eftersom förhandlingar med facken fortfarande pågår.

Källa: HD

Om företaget
Lastbilar, släpvagnar och bussar
Haldex utvecklar och tillverkar alla huvudkomponenter och delsystem som ingår i tryckluftsbromssystem för lastbilar, släpvagnar och bussar, samt hydrauliska system och komponenter till lastbilar och lastbilspåbyggnader.

Haldex står för ett nytänkande inom broms- och hydraulikteknologin, och för utvecklingen framåt i samarbete med sina kunder. Konkret innebär det bland annat förbättrad arbetsmiljö, väsentligt kortare bromssträckor och förenklad systemintegration. Det senare leder till lägre produktionskostnader för tillverkare av tunga fordon.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109