23948sdkhjf

Framgångsrik motorsporthelg för Audi

Den gångna helgen var väldigt lyckosam för märket med de fyra ringarna genom en säkrad seger i amerikanska Le Mans-serien och en utökad ledning i DTM.
Audi Sverige AB Framgångsrik motorsporthelg för Audi
2008-09-01 14:21


Den gångna helgen var väldigt lyckosam för märket med de fyra ringarna genom en säkrad seger i amerikanska Le Mans-serien och en utökad ledning i DTM.

När DTM-mästerskapets åttonde deltävling avgjordes på brittiska Brands Hatch, tog Audi sin fjärde seger för säsongen. Audiföraren Timo Scheider startade från pole position och lyckades hålla ledningen hela vägen i mål. Titelförsvararen Mattias Ekström gjorde en fantastisk uppkörning från en sjundeplats och slutade till slut trea i det ostadiga vädret. När tre tävlingar återstår av mästerskapet leder Timo Scheider på 54 poäng. Mattias Ekström ligger på fjärde plats i sammanställningen med 44 poäng.

När två tävlingar återstår i den amerikanska Le Mans-serien har Audiförarna Lucas Luhr och Marco Werner redan säkrat segern i mästerskapet i sin dieseldrivna R10 TDI. Trots att de var tvungna att bryta det senaste loppet har de tillräckligt med poäng för att säkra titeln.

Efter det att Mattias Ekström vunnit Race of Champions två år i rad, senast i en väldigt spännande final mot flerfaldige Formel 1-världsmästaren Michael Schumacher, står nu resten av världens bästa racerförare redo att utmana honom. Tävlingen äger rum på Wembley Stadium i London den 14 december. Medan Mattias Ekström försvarar titeln i singelklassen kommer han i lagtävlingen att utgöra laget "Team Scandinavia" tillsammans med Audiföraren och åttafaldige Le Mans-vinnaren Tom Kristensen från Danmark.

DTM-mästerskapet kan du följa på TV4-Sport. Du hittar bilder från Audi motorsport i vår bilddatabas på www.audisport.nu

Läs mer om Audi på www.audi.se .
Läs mer om Audi Motorsport på www.audisport.nu .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093