23948sdkhjf

Prestigeorder till Delfoi

Flygplanstillverkaren Airbus i England har valt att gå vidare med det lilla Göteborgsföretaget DELFOi i ett samarbete för att använda och vidareutveckla företagets Boxjoint lösning för flexibel produktion.
Flygplanstillverkaren Airbus i England har valt att gå vidare med DELFOi i ett samarbete för att använda och vidareutveckla företagets Boxjoint lösning för flexibel produktion. Boxjoint är ett koncept bestående av hårdvara och mjukvara som revolutionerar konstruktionsarbete, konceptstudie och uppbyggnad av modifierbara fixturer. Både mjukvaran och de fysiska komponenterna i konceptet är utvecklade av DELFOi i samarbete med Linköpings Tekniska Högskola.

DELFOi är ett litet företag med hög kompetensprofil och 15 anställda i Sverige som spänner över stora som små kundföretag och intressanta uppdrag. Det svenska huvudkontoret finns i Göteborg. DELFOi fokuserar på Digital Produktionsutveckling där syftet är att korta ledtider och kostnadseffektiviteten för kundföretagen.

Vid tillverkning av såväl flygplan som bilar spänns delarna fast i fixturer innan de nitas eller svetsas samman. Fixturerna är dyra, de måste specialtillverkas för varje produkt. Kostnaden svider extra när det rör sig om produkter som tillverkas i små serier, exempelvis flygplan, konceptbilar och prototyper. DELFOi Boxjoint bekräftar begreppet "reuse" som är hett inom industrin nu. Detta har Airbus tagit fasta på och kommer att utnyttja DELFOi’s "know how" i kommande projekt.

Den genombrottsorder DELFOi fått i och med samarbetet med Airbus kommer med stor sannolikhet att leda till fler affärer inom området. "Det här uppdraget är ett pilotprojekt som skall ligga till grund för beslut om vilken produktionsfilosofi Airbus kommer att använda i framtida volymprodukter som te.x. A30X" säger DELFOi’s projektledare Dr. Henrik Kihlman.

Om företaget
DELFOi utvecklar, marknadsför och säljer “digital manufacturing” systemlösningar med tillhörande konsultations- och integrationstjänster som låter företag effektivisera och rationalisera sina produkt- och produktionsutvecklingsfaser. Med DELFOi’s produkter och tjänster kan företag integrera och automatisera sin process från idéfas till färdig produkt och produktionssystem, vilket leder till ökad lönsamhet.

Delfoi startade sin verksamhet 1990 i Finland och etablerades i Sverige 1995. Under företagets långa företagshistorik har DELFOi byggt upp “know-how” i världsklass inom tillverkningsprocesser, produktions-simulering samt produktionsplanering. DELFOi är idag marknadsledande inom produktions- och tillverkningssimulering på den Nordiska marknaden. Denna kunskap har utnyttjats till att utveckla de egna mjukvarorna DELFOi Integrator samt DELFOi Planner för kapacitets-, produktions- och resursplanering.

Kunder
Delfois kunder är representerade inom branscher såsom elektronik, automotive, flyg, automation, livsmedel och svetsande industri. Delfoi har levererat över 600 lösningar till kunder som ABB, Boeing, Daewoo, DaimlerChrysler, Ericsson, Metso, Patria, Rautaruukki, Saab, Cimcorp och Volvo samt deras respektive underleverantörer och partner. >> Mer om Delfoi's kunder.
Delfoi har kontor i Göteborg, Skövde och Linköping samt i Espoo och Tampere i Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079