23948sdkhjf

Nya Mitsubishi Lancer Evolution är här

En ny generation är född. Med fler hästkrafter än tidigare och med en helt ny växellåda (TC-SST) samt ett avancerat 4-hjulsdrift-system.
En ny generation är född. Med fler hästkrafter än tidigare och med en helt ny växellåda (TC-SST) samt ett avancerat 4-hjulsdrift-system.

Nya Lancer Evolution har även en helt ny design som förenar arvet från rallysporten med tidlösa, futuristiska former.
Historien började 2005 då Concept X (förgrunden till Lancer Evolution) visades på Tokyo Motorshow för första gången. Två år senare kunde man stolt ha världspremiär för den tionde generationens Lancer Evolution, även då på Tokyo Motorshow.

I september har nya Mitsubishi Lancer Evolution premiär i Sverige.
Lancer Evolution-modellerna har genom tiderna varit väldigt framgångsrika inom rally och tagit hem många segrar. Den nya modellen har ett avancerat fyrhjulsdrift-system och en ny TC-SST växellåda. Utöver det har bilen 295 hk, vilket gör att även denna modell kommer att vara en stark konkurrent i rallysammanhang. Den har formgivits för minimalt luftmotstånd och maximal attraktionskraft.

Lancer Evolution finns i tre olika modellutföranden:
1.GSRpris 415 900 kr
2.GSR TC-SSTpris 434 900 kr
3.MR TC-SSTpris 479 900 kr

MR modellen är bla utrustad med Rockford Fosgate ljudssystem, Eibach sportfjädrar, Bluetooth handsfree, navigation med musikserver, nyckellöst centrallås och tändningslås, farthållare, läder/Alcantara klätt sportsäte samt 6-växlad sportväxellåda med dubbelkoppling (TC-SST).

Mitsubishi räknar med att sälja ca 80 bilar per år i Sverige och säljstart blir i september.
Mitsubishi Motors distribueras i Sverige av SC Auto Sweden AB som ägs av det japanska handelsföretaget Sumitomo Corporation. SC Auto Sweden AB har sitt kontor i Sollentuna utanför Stockholm med cirka 40 anställda. Från norr till söder finns ca 50 återförsäljare och 100 serviceverkstäder.

För mer information, kontakta:
Lotta Thulin, PR/Information Mitsubishi Motors / SC Auto Sweden AB
Tel 08-474 54 51 Mobil 0705-806 806 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se
Anders Erngren, Produktchef Mitsubishi Motors / SC Auto Sweden AB
Tel 08-474 54 42 Mobil 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095