23948sdkhjf

Kom till Sopoperan i Halmstad 4-14 september

Minska energiuttaget Minska utsläppen! Minska växthuseffekten! Lösningar finns redan idag. I september 2008 samlas konsumenter, producenter och experter i Halmstad för att visa att vi klarar det. Om vi alla hjälper till. Aldrig så lite...
Minska energiuttaget Minska utsläppen Minska växthuseffekten... Lösningar finns redan idag. I september 2008 samlas konsumenter, producenter och experter i Halmstad för att visa att vi klarar det. Om vi alla hjälper till. Aldrig så lite...

Utställning

Wallbergs gamla tegelbruk i norra Halmstad har levererat tegel till Engelbrektskyrkan i Stockholm och Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Men den tiden är över. Och en ny tid har redan passerat. Nästa väntar! Bruket lades ner 1994 och är idag öde och förfallet. Som plats för en mässa för lösningar och möjligheter är det gamla bruket alldeles utmärkt. Fem tusen kvadratmeter där tak och väggar tätas mot vind och regn. Och obehöriga. En lokal där utställarna kan visa upp framtiden teknik på ett alldeles nytt sätt. En mässa för tankar och ideér där ingenting är omöjligt. Bara fantasin sätter gränser att beskriva hur vi kan leva.

Seminarier och utbildningar

Många har något att berätta. Vi ska samla de som har de bästa berättelserna. Och de bästa berättarna. En del ställer sig gärna ensamma i en talarstol. Andra sätter sig hellre runt ett runt bord och samtalar. Ibland oense. Men ofta ense. Någon kanske sjunger. Visar film. En annan kanske bara är där. Oavsett, finns här hur mycket som helst att lära och förstå. Vad som händer här och nu. Vad som händer sen. Vad vi måste göra och hur vi måste leva.

Föreställning

På 1700-talet var opera ofta ett rent folklustspel. Stora känslor, passion och starka uttryck. Och intryck. Rosor eller ägg upp på scenen med dryckesförsäljare och glädjeflickor mitt i publiken.
Först idén att skriva en opera om sopor och sopors plats i våra liv, det är inte vad vi kopplar ihop med opera. Att sen spela den i en miljö som i sig är en stor sopa är är så långt man kan komma från det vi kallar ett operahus. Men just så. En vacker opera i en riktigt skitig miljö. Kontrasterna i skönhet och förfall. Mitt i den verkliga verkligheten.

Skolprojekt

Vår tids idéer blir kommande generationers verkligheter. Både på gott och ont. Och de sakll inte bara ha hand om våra misstag, de skall ta hand om sina egna också. Dagens unga människor har lärt sig tänka mer fritt än tidigare vuxna. Projektet går ut på att fånga upp skolungdomars engagemang i miljöfrågorna och forma det i visioner och möjliga mål. Arbetet pågår vårterminen 2008 och skall formulera hur vi ska bete oss i vardagen år 2050 med inriktning på klimat, energi och avfall. Så vill de leva då!

Se programmet för Sopoperan här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11