23948sdkhjf

Lunding Mining: Anställningar

Lundin Mining tillkännager anställningar till ledande positioner.
LUNDIN MINING TILLKÄNNAGER ANSTÄLLNINGAR TILL LEDANDE POSITIONER

Lundin Mining Corporation ("Lundin Mining" eller "Bolaget") har idag nöjet att meddela att Bolaget anställt ett antal personer i ledande befattningar, vilket ytterligare stärker Lundin Minings ledningsgrupp.

En ny finansgrupp kommer att påbörja sitt arbete vid Bolagets kontor i Toronto per den 2 september 2008. Detta team kommer att ledas av Ted Mayers, som utsetts till Chief Financial Officer. Ted Mayers var tidigare Chief Financial Officer för LionOre Mining International Ltd och kommer i sin nya roll att stödjas av Marie Inkster, Vice President, Finance samt ytterligare två seniora, finansiellt erfarna personer som samliga tidigare arbetat för LionOre.

Ted Mayers kommer att ersätta Anders Haker som CFO för Lundin Mining. Varken Anders Haker, som varit baserad i Stockholm, eller Bolagets finansiella rapporteringsteam som för närvarande är baserat i Vancouver kommer att flytta med till Toronto. Lundin Minings styrelse vill tacka Anders Haker och hans team för deras utomordentliga bidrag till Bolagets tillväxt så här långt och önskar dem all lycka i framtiden.

Ted Mayers har en MBA från the University of Western Ontario och en Bachelor of Science från McGill University. Han är Chartered Accountant och har suttit i styrelsen för GBS Gold International Inc, LionOre Mining International Ltd och Zaruma Resources Inc. Han för med sig en mycket stor finansiell expertis inom gruvindustrin och har en mycket omfattande erfarenhet av skattestrukturer, låne- och aktiefinansieringar samt investor relations.

Hans erfarenheter inkluderar ett år som Executive Vice President, Business Development hos GBS Gold International Inc.; tio år som Chief Financial Officer hos LionOre Mining International Ltd samt tio år i ledande finansiella roller hos The Molson Companies Limited.

Phil Wright, koncernchef och verkställande direktör för Lundin Mining kommenterar, "Ted tar med sig extremt relevanta erfarenheter från sin tid hos LionOre och han har en mycket stor styrka inom internationella finanser, redovisning och treasuryverksamhet. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom och det nya finansiella teamet i en mycket spännande fas av Lundin Minings utveckling."

Bolaget har också nöjet att meddela att Peter Nicoll anställts som Vice President, Health, Safety, Environment and Community. Peter Nicoll kommer närmast från Uranium One och har dessförinnan innehaft ledande HSEC-positioner (hälsa, miljö, säkerhet, samhälle) hos Centerra Gold, Billiton/Rio Algom samt hos ICI - där han var Director, SHE för den nordamerikanska sprängämnesverksamheten samt Occupational Health Advisor för den internationella sprängämnesverksamheten.

Peter Nicoll har arbetat som gruvgeolog för Roan Consolidated i Zambia samt för the National Coal Board i Storbritannien. Han har också varit medlem av Mines Rescue Services och har arbetat som "industrial hygienist". Han har en Bachelor of Science (Honours) i geologi och har kvalificerat sig som "Registered Occupational Hygienist" och certifierad miljörevisor.

I en kommentar säger Phil Wright, Lundin Minings koncernchef och verkställande direktör "Vi är mycket glada över att nu ha anställt Peter. Han har en extremt relevant bakgrund och vi ser fram mot hans råd och vägledning när vi nu fortsätter vår strävan att leva upp till de högst ställda förväntningarna i världen"

Om Lundin Mining
Lundin Mining Corporation är ett snabbväxande, diversifierat basmetallgruvbolag med verksamhet i Portugal, Spanien, Sverige och Irland. Bolaget har för närvarande sex storskaliga gruvverksamheter med lång livslängd som producerar koppar, nickel, bly och zink. Dessutom har Lundin Mining en portfölj med utvecklingsprojekt som inkluderar Tenke Fungurume ett koppar/koboltprojekt i Demokratiska republiken Kongo - ett projekt i världsklass.. Lundin Mining har också en betydande prospekteringsportfölj och intressen i internationella gruv- och prospekteringsprojekt.

På styrelsens uppdrag,

Phil Wright
Koncernchef och verkställande direktör



För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sophia Shane, Investor Relations, North America: 1-604-689-7842
eller
Robert Eriksson, Corporate Communications, Europe: +46-701-112615
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.099