23948sdkhjf

Ginger Oil: Nytt prioriterat projekt i Louisiana

Resurspotentialen är betydande och kan uppgå till 90 miljarder kubikfot gas och 7,8 miljoner fat olja.
Ginger Oil

GINGER OIL: RESOURCE CREEK NYTT PRIORITERAT PROJEKT I LOUISIANA.
2008-08-22 13:14
Du kan se hela pressmeddelandet inkl. bifogade filer här:
http://www.ngnews.se/default.asp?lngeditid=49618


(NGM:GOIL)

Resurspotentialen uppskattas till 90 miljarder kubikfot gas och 7,8 miljoner fat olja enligt en intern geologisk analys. Ginger Oil är operatör och har idag 95 % kostnadsandel. Avsikten är att reducera andelen till 30%. Provborrning planeras till första halvåret 2009.

Ginger Oil har sedan 2007 arbetat för att förvärva mineralrättigheterna i ett 20 kvadratkilometer sammanhängande område som döpts till Resource Creek i norra Louisiana. I en offentlig auktion i mitten av april 2008 lyckades Ginger Oil förvärva omfattande mineralrättigheter från delstatsmyndigheten (Bureau of Land Management). Området innehåller en geologiskt intressant, djupt liggande, tät sandstensformation som bedöms innehålla kolväteresurser i form av gas och kondensat. Resurspotentialen är betydande och kan uppgå till 90 miljarder kubikfot gas och 7,8 miljoner fat olja.

Under andra kvartalet offentliggjordes fyndigheter av gas i ett närliggande område i Hainesville, Lousiana, vilket har inneburit ett ökat intresse från oljeindustrin för området och därmed betydligt drivit upp prisnivån på mineralrättigheter. Detta har ökat värdet på de rättigheter som Ginger Oil redan leasat men också av konkurrensskäl tvingat fram en acceleration av tidsplanen.

För att snabbt kunna slutföra förvärven av landrättigheter inom områden med störst potential, har Ginger Oil utnyttjat en så kallad leasepool för att finansiera det ökade likviditetsbehovet som skapats av den accelererade tidsplanen och de ökande kostnaderna för markleasing. Det totala lånebeloppet uppgår till 2 MUSD. Även personal och styrelsemedlemmar i Ginger Oil har erbjudits att delta i finansieringen i mån av utrymme efter att den externa finansieringen slutförts. Långivarna erhåller marknadsränta och sedvanlig rätt till ORRI (overriding royalty interest).

Styrelsen i Ginger Oil AB beslöt vid sitt styrelsemöte den 21 augusti 2008 att omvandla det tidigare prospektet Resource Creek till ett av Ginger Oils tre prioriterade projekt vid sidan av Arkansas och Nordsjön. Säkerställandet av mineralrättigheterna möjliggör nästa steg att "farma ut" andelar i projektet, det vill säga att erbjuda andelar till partners för att dela riskerna i samband med provborrning. Om kolväten påvisas i kommersiella halter efter provborrning, sker exploatering genom borrning av ett större antal djupa brunnar och användning av högtrycksmetoder för att perforera sandstenen och frigöra kolväte. Metoder att frigöra gas och kondensat ur sandstensformationer utvecklas just nu mycket snabbt i USA. I närbelägna områden i staten Louisiana har liknande formationer exploaterats med mycket goda resultat.
En provborrning av Resource Creek kan genomföras tidigast under första halvåret 2009.

I detta skede är Ginger Oil operatör och har en kostnadsandel på 95 %. Avsikten är nu att erbjuda andelar i Resource Creek till utvalda investerare och industriella partners. Ginger Oils målsättning är att reducera riskexponeringen till strax under 30 % kostnadsandel i utbyte mot kapital och täckning av borrkostnader.

En detaljerad redovisning av Resource Creek planeras kunna lämnas i samband med bolagets Q3 rapport.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION VÄNLIGEN KONTAKTA:

Magnus Stuart
VD Ginger Oil AB
Tel: +46 706 21 13 50
E-post: mstuart@gingeroil.com

Hans Blixt
VD Ginger Oil Inc., styrelsemedlem Ginger Oil AB
Tel: +1 281 6818600
E-post: hblixt@gingeroil.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063