23948sdkhjf

Continental såld till tyskt familjebolag

Continental tillhör världens ledande leveratörer av komponenter och däck till fordonsindustrin. Nu i tysk familjs ägo.
Continental levererar bromssystem, system och komponenter för drivlinor och fjädring, instrumentering infotainmentlösningar,fordonselektronik, säkerhetssystem samt däck och andra teskniska gummiprodukter till fordonsindustrin. Bolaget har mer än 150 000 anställda på 200 orter i 36 länder. Omsättningen beräknas bli c:a 250 miljarder kronor under 2008.

Hela härligheten ligger nu i händerna på familjeägda Schaeffler som i all tysthet smög sig på den börsnoterade bjässen Continental för att sedan starta en uppköpsattack natten till torsdagen. Budet från Schaeffler var 75 euro per aktie, och Continental värderas nu till över 12 miljarde euro, enligt Svenska Dagbladet.

Bakom affäen står Maria-Elisabeth Schaeffler, en 66-årig änka som är rankad som Tysklands sjunde rikaste person med en förmögenhet på 5,5 miljarder euro.
Continental räknar i år med en omsättning på över 26 miljarder euro efter förra årets förvärv av Siemens dotterbolag VDO. Tillverkningen av däck är fortfarande stor men tyngdpunkten ligger allt mer på elektroniska komponenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111