23948sdkhjf

Opus förstärker ledningen med ny finanschef

Opus Prodox AB (publ), som i våras förvärvade den amerikanska partnern SysTech International, utökar nu ledningen med en ny finanschef (CFO).
OPUS FÖRSTÄRKER LEDNINGEN MED NY FINANSCHEF

- Ny finanschef ska lotsa Opus till OMX

Opus Prodox AB (publ), som i våras förvärvade den amerikanska partnern SysTech International, utökar nu ledningen med en ny finanschef (CFO). Förstärkningen görs delvis för att möta de högre kraven från en listning på OMX Small Cap, men också för att förstärka organisationen inför den förväntade tillväxt som koncernen står inför de närmaste åren.

Opus tillverkar högteknologisk utrustning för miljö- och säkerhetskontroll av fordon och är i dagsläget verksamma i över 50 länder. Opuskoncernen består av totalt tio bolag och cirka 150 anställda och nu anställs Tomas Jonson med flerårig erfarenhet från finansmarknaden som CFO. Tomas Jonson tillträder den 1:a september och kommer närmast från Nordea Corporate Finance. Dessförinnan arbetade Tomas på Royal Bank of Scotland. Bland Tomas första projekt blir att föra Opus från First North till OMX Small Cap under hösten.

- Under våren har jag arbetat nära Opus och lärt känna bolaget väl, säger Tomas Jonson. Opus är ett mycket intressant bolag med stabila intäkter, hög resultatmarginal och en stor tillväxtpotential i en framtidsbransch, och därför känns det mycket roligt och stimulerande att nu få kliva ombord och vara med om de närmaste årens expansion avslutar Tomas.

Tomas Jonson har arbetat i ca fyra år inom corporate finance i Stockholm. Tomas är utbildad civilekonom vid London School of Economics and Political Science (LSE). Hans huvudsakliga uppgift blir att leda koncernens finansverksamhet och arbeta med bolagets nya affärer och framtida förvärv. Dessutom kommer Tomas att tillsammans med VD ansvara för bolagets IR-verksamhet och rapporter samt analytikerträffar.

- Det känns mycket bra att Tomas Jonson nu kommer ombord i Opus ledningsteam. För själva OMX-noteringen har vi ett bra stöd i vår partner Nordea Corporate Finance, men att Tomas nu tar rollen som bolagets CFO är naturligtvis en extra tillgång. Efter förvärvet av SysTech har vi en helt annan marknadsposition globalt sett, och det är naturligt att vi nu förstärker bolagets ledning. Tomas blir ett mycket bra tillskott i koncernledningen och jag ser fram emot att vi blir kollegor, säger Magnus Greko, vd och koncernchef för Opus.

Om Opus Prodox AB

Opuskoncernens affärsidé är att utveckla, producera och sälja produkter inom affärsområdena Automotive Test Equipment, Vehicle Inspection Systems och Fleet Management för den globala marknaden. Produktområdena är avgasmätare, diagnosutrustning, bromsprovare, hjulinställningsutrustning, automatiska testlinjer, fordons och bilprovningsdatabaser, drift av bilprovningsverksamhet, Fleet Management system, elektroniska körjournaler och alkolås. Koncernen säljer sina produkter i över 50 länder och företaget har cirka 150 medarbetare. Omsättningen 2007 uppgick proforma inklusive förvärv till 193 MSEK. Opus aktie är listad på First North, Stockholmsbörsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078