23948sdkhjf

PA Resources hittar olja i Norge

Oljebolaget PA Resources har hittat olja i den sydliga delen av Nordsjön. Läs det rykande färska pressmeddelandet här!
NYTT OLJEFYND BEKRÄFTAT PÅ IPSWICH-PROSPEKTET I NORGE
2008-08-20

Borrningen av Ipswich-brunnen i licensen PL 274 i Norge, inklusive en sidobrunn, har nu slutförts och det tidigare preliminära borresultatet har bekräftas. Båda brunnarna hittade olja i bergarter av paleocen ålder.

Olje- och gas koncernen PA Resources har 30 procents ägarandel i licensen.

Operatören för licensen PL 274 har idag meddelat att borrningarna av prospekteringsbrunnen 1/3-11 samt en sidobrunn 1/3-11 T2 på Ipswich-prospektet i Norge har slutförts. Ipswich-fyndet ligger söder om Oselvar-fyndet i den sydliga delen av Nordsjön.

Prospekteringsbrunnen har inte testats, men fyndet i huvudbrunnen blev noggrant undersökt genom borrning av en sidobrunn, där tagning av kärnprover och insamling av vätska och tryckprover genomförts. Borrningarna utfördes med hjälp av borriggen Mærsk Guardian på 72 meters vattendjup. Huvudbrunnen borrades till 3 232 meter och sidobrunnen till 3 465 meter under havsytan. Båda brunnarna avslutades i bergarter av tidig paleocen ålder. Brunnarna har penetrerat en oljekolumn på minst 60 meter med liknande reservoar egenskaper som Oselvar. Ytterligare värderingar och undersökningar krävs för att kunna fastslå om fyndet är kommersiellt.

Brunnen kommer nu att pluggas igen permanent och lämnas.

– Detta är ett mycket intressant fynd för oss och en möjlig gemensam utbyggnad av Ipswich- och Oselvar-fyndigheterna skulle addera betydande värde till oss. Ett första steg blir att undersöka det nya fyndet mer noggrant, säger Ulrik Jansson, VD och koncernchef PA Resources AB.

PA Resources har 30 procents ägarandel i licensen PL 274 tillsammans med DONG E&P Norge (operatör och 40 procent), Revus Energy (15 procent) och NORECO (15 procent).

Information från PA Resources AB

PA Resources AB (publ) är en internationell olje- och gaskoncern inriktad på att förvärva, utveckla och utvinna olje- och gasreserver, samt bedriva prospektering för att hitta nya reserver. Koncernen bedriver idag verksamhet i Tunisien, Norge, Storbritannien, Danmark, Nederländerna, Grönland, Ekvatorialguinea och Republiken Kongo (Brazzaville). PA Resources är en av Tunisiens största oljeproducenter. Moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige.

PA Resources AB hade intäkter på 2 794 MSEK under 2007. Bolaget är primärnoterat på Oslo Börs i Norge (segment OB Match) och sekundärnoterat på OMX Nordiska Börsen i Stockholm (segment Large Cap).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096