23948sdkhjf

Väderstad-Verken rustar för fortsatt tillväxt

Väderstad-Verken har expanderat kraftigt de senaste åren och nu trappar de upp takten ytterligare med ny utvecklingschef/vice vd samt ny marknadschef.
Den 1 oktober tillträder Johan Orrenius som vice vd och utvecklingschef på Väderstad-Verken AB, med det övergripande ansvaret för företagets marknads- och utvecklingsfunktioner.
Ny marknadschef efter Johan blir Fredrik Lundén , tidigare marknadsutvecklare på företaget.

Väderstad-Verken har expanderat kraftigt de senaste åren och är idag en av Europas ledande tillverkare av maskiner för sådd och jordbearbetning. Förra året gjorde företaget ett rekordår med en tillväxt på 42 procent och en omsättning på 1,4 miljarder SEK. Tillväxttakten fortsätter, hittills i år ligger den på omkring 50 procent.

- Den kraftiga tillväxt som vi har inom lantbrukssektorn just nu gör att allt fler tillverkare vågar satsa, därmed ökar också konkurrensen. Väderstad-Verken är en ledande aktör i branschen och vi växer fortare än någonsin. Marknads- och utvecklingsfrågorna är avgörande för att vi ska fortsätta expandera och behålla vårt försprång, därför har vi valt att flytta upp de frågorna till högsta ledningsnivå, säger Väderstad-Verkens vd Christina Stark.

Johan Orrenius kommer att arbeta operativt som utvecklingschef. I sin roll som vice vd blir han också Christinas närmaste medarbetare. Han har under nästan tio år ansvarat för Väderstad-Verkens sälj- och marknadsavdelning. En mycket expansiv tioårsperiod då företaget har gått från en omsättning på cirka 400 miljoner till förra årets 1.4 miljarder och startat åtta dotterbolag på olika marknader.

- Johan är både analytiskt, strukturerad och full av energi och jag är övertygad om att han kommer att fortsätta bidra starkt till vår fortsatta utveckling, säger Christina Stark.

Stark marknadsavdelning avgörande
Fredrik Lundén, tar över Johans roll som marknadschef. Fredrik har arbetat som marknadsutvecklare på Väderstad-Verken sedan våren 2008. Han har en gedigen lantbruksbakgrund, med eget lantbruk utanför Linköping, och en kommersiell bakgrund inom Monsanto, ett av världens ledande företag inom utsäde och växtskydd.

- En stark marknadsavdelning som kan utveckla redan etablerade och nya marknader är avgörande för vår fortsatta framgång. Fredrik Lundén besitter den kompetens och erfarenhet som krävs för att operativt leda det arbetet, avslutar Christina Stark.

Information från Väderstad-Verken AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141