23948sdkhjf

ABB förbättrar elkvaliteten i japansk stålindustri

ABB i Västerås och Ludvika har tagit hem en order värd 8,5 miljoner dollar för att installera FACTS-system (Flexible AC transmission systems) åt ett stålverk i Japan.
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem en order värd 8,5 miljoner dollar för att installera FACTS-system (Flexible AC transmission systems) åt ett stålverk i Japan. Ordern erhölls från LSIS, en sydkoreansk entreprenör och tillverkare av elektrisk utrustning, och avser en SVC Light® på -10/+90 Mvar vid 22kV som ska stabilisera spänningen till en ljusbågsugn och dessutom lindra elektriska störningar som orsakas av ståltillverkningen, störningar som är skadliga för elkvaliteten i det matande nätet om de inte åtgärdas.

Stålverket är Asia Special Steel Co. Ltd , beläget i prefekturen Fukuoka. Huvudentreprenör är POSCO E&C vilket är ett systerföretag till POSCO. POSCO är Koreas största stålproducent.

"Ordern är ett genombrott för ABB:s FACTS-teknik på den viktiga japanska marknaden", säger Per Eckemark, chef för ABB:s FACTS-enhet i Västerås.

Systemlösningen kommer från ABB i Västerås och ingående produkter och komponenter främst från ABB i Ludvika.

SVC Light® är en del av ABB:s FACTS-portfölj. Kraftindustritermen FACTS omfattar en rad tekniska lösningar som förbättrar säkerhet, kapacitet och flexibilitet i transmissions- och distributionssystem och ökar produktiviteten och elkvaliteten inom industrin.

SVC Light® är en unik halvledarteknik baserad på krafttransistorer (IGBT). Inom stålindustrin är den, tack vare sin mycket snabba dynamik, oöverträffad, särskilt för att avvärja lampflimmer.

ABB är världsledande på det växande FACTS-området med mer än 700 installationer i drift eller under uppbyggnad världen över.

Information från ABB

ABB är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har mer än 115 000 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126