23948sdkhjf

Tricorona officiell partner till Miljöteknik 2008

Ett samarbete för tillväxt, ökade investeringar och bättre miljö. Detta är resultatet av det officiella partnerskapet mellan Tricorona och mässan Miljöteknik 2008 som äger rum den 7-9 oktober på Svenska Mässan i Göteborg.
Ett samarbete för tillväxt, ökade investeringar och bättre miljö. Detta är resultatet av det officiella partnerskapet mellan Tricorona och mässan Miljöteknik 2008 som äger rum den 7-9 oktober på Svenska Mässan i Göteborg och är Nordens ledande mötesplats på miljöområdet.

Tricorona kommer dessutom att göra Miljöteknik 2008 till en klimatneutral mässa, något som rimmar mycket väl med mässans inriktning och ambitioner. Alla utsläpp av koldioxid som mässan medför, i form av exempelvis transporter, kommunikation, belysning, uppvärmning och nedkylning, räknas fram av Tricorona som sedan makulerar motsvarande mängd utsläppsrätter. Utsläppsrättigheterna genereras från projekt inom ramarna för Kyotoprotokollet.

- Tricoronas affärsidé är att handla med utsläppsrätter och investera i internationella projekt inom ramen för Kyotoprotokollet, sk CDM-projekt. Många av dessa projekt baseras på ny och avancerad miljöteknik, där det finns ett stort och växande internationellt intresse för svenska och skandinaviska leverantörer. Tricorona ser därför mässan Miljöteknik 2008 som ett utmärkt tillfälle att nå ut till så många cleantechföretag som möjligt, för att på så sätt hitta möjligheter att kombinera svensk och skandinavisk miljöteknik i nya CDM-projekt, säger Marco Berggren ansvararig för Technology Transfer inom Tricorona.

Miljöteknik 2008 visar upp en samlad skandinavisk kompetens på miljöteknikområdet. Miljöteknik har etablerat sig som den ledande miljömässan i Norden och är indelad i områden för avfall och återvinning, luft, vatten, mark, transport och miljökompetens, Biogas Highway, Innovation Street och Sustainable City.

- Miljöteknik 2008 erbjuder en bred, internationell mötesplats för affärskontakter och tekniska samarbeten. Med anledning av det växande intresset för hållbara affärer anser vi att samarbetet med Tricorona bidrar till ytterligare fokus på möjligheterna för skandinaviska miljöteknikföretag att exportera, något som Tricorona har hög kompetens inom. Att klimatneutraliseringen av mässan även ger besökare och utställare en bild av vad verkligen klimatutsläpp kostar ger dessutom en pedagogisk vinst, säger Ann Åfeldt, mässarrangör på Svenska Mässan.

Läs mer om Miljöteknik 2008 på www.miljoteknik.com och om Tricorona på www.tricorona.se .

För mer information kontakta:

Niels von Zweigbergk, VD och koncernchef Tricorona på 08-506 885 51
Ann Åfeldt, Mässansvarig Miljöteknik 2008, Svenska Mässan, på 031-708 82 32
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078