23948sdkhjf

PA Resources letar efter olja och gas i Tunisien

Olje- och gaskoncernen PA Resources har förvärvat 35 procents andel i prospekteringslicensen Jenein Centre på land i södra Tunisien.
Olje- och gaskoncernen PA Resources har förvärvat 35 procents andel i prospekteringslicensen Jenein Centre på land i södra Tunisien enligt ett avtal med det kanadensiska olje- och gasbolaget Storm Ventures International Inc.

Licensen Jenein Centre täcker ett ungefär 243 km2 stort landområde i Ghadames Basin i södra Tunisia. Ghadames Basin är en sänka som sträcker sig från Algeriet, över södra Tunisien och in i Libyen. Området är mycket rikt på fynd av olja och gas vilket har resulterat i ett flertal producerande fält.

Licensen tilldelades Storm Ventures International i mars 2007. I arbetsprogrammet ingår insamling av 3D-seismik under 2008 och borrning av en prospekteringsbrunn under 2009. Hittills har 250 kvadratkilometer 3D-seismik förvärvats och processats av operatören. Seismiken visar ett flertal prospekt och möjliga fynd med förväntade oriskade prospektiva resurser uppgående till mellan 5 och 30 miljoner fat olja.

I enlighet med förvärvsavtalet, ska PA Resources betala 70 procent av kostnaden för förvärvet av 3D-seismik samt 70 procent av kostnaden för den första brunnen för att erhålla 35 procents andel i licensen.

- Jenein Centre ligger i ett mycket oljerikt landområde, där ett flertal fynd har gjorts av OMV, Pioneer och ENI under de senaste åren. Licensen passar bra in i vår tunisiska portfölj av licenser och kommer med stor sannolikhet att bidra till vår framtida produktion, säger Ulrik Jansson, VD och koncernchef på PA Resources AB.

Operatör av licensen är Storm Ventures International Inc. med en licensandel på 65 procent och partner är
PA Resources tunisiska dotterbolag PA Resources Tunisia med 35 procents licensandel. Förvärvet är villkorat av att relevanta myndighetstillstånd erhålls.

Information från PA Resources AB (publ)

PA Resources AB (publ) är en internationell olje- och gaskoncern inriktad på att förvärva, utveckla och utvinna olje- och gasreserver, samt bedriva prospektering för att hitta nya reserver. Koncernen bedriver idag verksamhet i Tunisien, Norge, Storbritannien, Danmark, Nederländerna, Grönland, Ekvatorialguinea och Republiken Kongo (Brazzaville). PA Resources är en av Tunisiens största oljeproducenter. Moderbolaget har säte i Stockholm, Sverige.

PA Resources AB hade intäkter om cirka 2 794 MSEK under 2007. Bolaget är primärnoterat på Oslo Börs i Norge (segment OB Match) och sekundärnoterat på OMX Nordiska Börsen i Stockholm (segment Large Cap). För mer information, besök gärna www.paresources.se .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062