23948sdkhjf

Wiking Mineral planerar fortsatta borrningar

Guld: Efter vägledande resultat i Gladhammar planerar Wiking Mineral fortsatta borrningar.
Wiking Mineral AB har avslutat ett borrprogram i Gladhammar. I ett av borrhålen påträffades en 34,25 m sektion med 1,94 g/t Au inkluderande 2,00 m med 6,58 g/t Au. Ny kunskap om guldets utbredning har framkommit. Fortsatta borrningar planeras i syfte att ytterligare undersöka guldmineraliseringens ytliga utbredning och halt samt för att få underlag för bedömning av potentialen på djupet.

Under våren 2008 genomförde Wiking Mineral och IGE Nordic AB ett borrprogram mot en tidigare känd guldmineralisering vid Solbergsgruvan i Gladhammarfältet. Avsikten med borrprogrammet som bestod av sex hål om totalt 965 m var att öka förståelsen för guldmineraliseringens geologiska struktur.

I ett borrhål (GLA0801) påträffades 34,25 m med metallhalten 1,94 g/t Au, 7,5 g/t Ag och 0,36 % Cu mellan 45,55-79,80 m inkluderande 2,00 m med 6,58 g/t Au. I början av hålet finns även en 3,00 m bred sektion med 1,31 g/t Au och mellan 11,90-12,20 m en 0,30 m bred sektion med 8,20 g/t Au. De övriga av de nu borrade hålen innehöll en svag kopparmineralisering med spridda sektioner med upptill 0,7 g/t Au. Hålen borrades i tre profiler riktade mot nordnordost tvärs strykningen i Glahammarfältet utom ett som vreds 30 grader mot nordost. Profilavståndet var 25 m.

I samma profil som GLA0801 finns ett tidigare borrhål (GLA2) med 17,75 m med 10,8 g/t Au mellan 31,10-48,85 m inkluderande en 3,80 m lång sektion med 20,6 g/t Au.

Ny kunskap om guldets utbredning vid Solbergsgruvan har framkommit
Geologiska sammanställningar har visat att Gladhammarfältet sammanfaller med en skjuvzon åtföljd av främst spridd kopparmineralisering samt magnetit- och koboltmineralisering längs zonens strykning. Den utförda borrningen visar att guldmineraliseringen vid Solbergsgruvan uppträder tvärs skjuvzonens strykning i vad som tolkats som ett antal brantstående tensionszoner. Två troliga sådana zoner med guld har identifierats, den ena med känd sträckning från dagen till c:a 60 m djup och den andra mellan 30-70 m djup. Zonernas totala sträckning i djupled liksom deras strykningslängder och guldhalt är osäkra, bl.a. beroende på att borrhålen i området skär antingen nära längs med eller vid sidan om de tolkade zonerna.

Ett borrprogram planeras under hösten 2008 i syfte att ytterligare undersöka guldmineraliseringens ytliga utbredning och halt samt för att få underlag för bedömning av potentialen på djupet.

Borrprogrammet i Gladhammar har utförts av Wiking Mineral under ledning av chefsgeolog Mats Willdén. Programmet har planerats i samarbete med Benny Mattsson som är prospekteringschef hos IGE Nordic AB och godkänd av SweMin som Kvalificerad Person.

Wiking Mineral AB (publ) är ett svenskt mineralprospekteringsföretag vars aktie är upptaget till handel på AktieTorget. Wiking Minerals projektportfölj består av 45 undersökningstillstånd om 22 656 ha med inriktning på guld, zink och koppar. Verksamheten är i huvudsak koncentrerad till Skelleftefältet och Bergslagen. Målsättningen är att finna nya lönsamma gruvfyndigheter samt bli en framgångsrik aktör inom den svenska mineral- och gruvnäringen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109