23948sdkhjf

Storsatsning på pulverstål i Söderfors

Franska Eramet Group investerar närmare 200 miljoner kronor i utbyggnad av dotterbolaget Erasteel Kloster AB i Söderfors.
Erasteel, världens ledande tillverkare inom snabbstål, fick grönt ljus för utbyggnaden redan i maj och nu har man beslutat att definitivt genomföra satsningen.

En helt ny fabriksbyggnad för pulverståltillverkning ska byggas bredvid Erasteels nuvarande lokaler i Söderfors och beräknas vara färdig i 2010.

Utbyggnaden kommer att fördubbla produktionen av pulverstål och Erasteel blir därmed världens enskilt största tillverkare. Detta enligt uttalande som VD för Erasteel, Ulf Melin, har gjort till Arbetarbladet.

Om företaget:
Erasteel är världens ledande tillverkare inom sitt specialområde vilket är snabbstål. Erasteel Kloster AB är den svenska del som ingår i Erasteel S.A. vilket är en del av den franska Eramet-koncernen med ca 13 500 anställda över hela världen inom stål, mangan, och nickelproduktion. Erasteel Kloster AB producerar snabbståls- och pulvermetallurgiska produkter och finns på tre orter i Sverige: Söderfors, Långshyttan och Vikmanshyttan. Antalet anställda i Sverige är ca 500. Omsättningen för Erasteel Kloster är drygt 1 miljard och exporten utgör cirka 90 %.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079