23948sdkhjf

Skoda Octavia transporterar OS-stjärnorna

Volkswagen-gruppen är officiell bilpartner till olympiska spelen i Kina, Skoda som en del av gruppen bistår med bilar för transport av OS-deltagarna.
Volkswagen-gruppen är officiell bilpartner till olympiska spelen i Kina, Skoda som en del av gruppen bistår med bilar för transport av OS-deltagarna. Totalt har 650 Skoda Octavia - som i den kinesiska versionen kallas Octavia Mingrui - ställts till organisationskommitténs förfogande för transport av OS-stjärnorna och deras team under spelen.

Volkswagen-gruppen har även ställt upp en paviljong kallad Olympic Show Case nära "Fågelboet" för alla OS-besökare. Här kan besökare bland annat lära känna varumärket Skoda och dess historia med bilar som Skoda Popular Sport Monte Carlo men även den nya modellen av Octavia som tillverkas i Kina - Skoda Mingrui.

Efter de olympiska spelen kommer Skoda Octavia-bilarna även att användas av deltagarna i handikapp-OS, där Skoda Auto fungerar som officiell bilpartner.
Fabrikerna i Tjeckien och sex andra länder producerade sammanlagt 630 032 bilar under 2007. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Med över 27 000 människor anställda över hela världen så planerar det dynamiskt växande märket att fortsätta öka sin försäljningsvolym och nå 1 miljon bilar till 2010.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095