23948sdkhjf

Positiva resultat från Svenska Capital Oil

Svenska Capital Oil avslutar snart borrningen av en tredje brunn i fältet Kubash-Lukva i västra Ukraina. Under borrningen har löpande tester genomförts och oljepotential har påvisats på olika nivåer.
Svenska Capital Oil avslutar snart borrningen av en tredje brunn i fältet Kubash-Lukva i västra Ukraina. Borrningen inleddes i april och har nu nått ett djup på drygt 1 200 meter.

Under borrningen har löpande tester genomförts och oljepotential har påvisats på olika nivåer – bland annat i huvudreservoaren som ligger på 434 till 470 meters djup.

En ny reservoar i intervallet 1 002 till 1 012 meters djup har öppnats under huvudreservoaren. Det första testet i en sand med en kolvätemättnad på 73 procent och en porositet på 18 – 23 procent indikerar en produktion på upp till 100 fat om dagen samt gas. Det är dock ännu för tidigt att fastställa om sanden innehåller olja och/eller kondensat, eller endast gas.

- Testerna understryker de resultat vi hittills uppnått i området och vi ser stora möjligheter till en fortsatt positiv utveckling, säger Capital Oils VD Leif Larsson.

När borrningen av den tredje brunnen har avslutats kommer testproduktionen att inledas.

Information från Capital Oil

Capital Oil är ett svenskt oljeprospekterings- och produktionsbolag vars affärsidé är att identifiera och utveckla oljefält i första hand i västra Ukraina vid Karpaterna. Bolagets strategi är att hitta undervärderade fält med behov av kapital för att få igång produktion. Bolaget utvecklar fälten med modern teknik. Den producerade oljan ska sedan säljas lokalt eller på världsmarknaden. Capital Oil samarbetar med det ukrainska offentliga bolaget Bogorodchanynaftogas (BNG) för oljeutvinning i de två licensblocken, Kubash-Lukva och Maydan. Capital Oils ledning har lång erfarenhet av oljebranschen såväl i det forna östblocket som i övriga världen. Det omfattar såväl prospektering som produktion och försäljning av olja.

Capital Oil har sitt säte i Göteborg och aktien handlas på First North under beteckningen COIL. För vidare information se www.capitaloil.se .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141