23948sdkhjf

Drillcon erhåller nytt ramavtal med SKB

Drillcon Core AB har erhållit ett nytt ramavtal med Svensk Kärnbränslehantering AB. Drillcon ska bl.a. utföra kärnborrning ovan och under jord i Forsmark.
Drillcon, listat på First North, har via sitt svenska dotterbolag Drillcon Core AB erhållit ett nytt ramavtal med Svensk Kärnbränslehantering AB. Inom ramavtalet ska Drillcon bl.a. utföra kärnborrning ovan och under jord i Forsmark i samband med geologiska undersökningar inför utbyggnaden av SFR, slutförvaring av lågaktivt avfall. Uppdraget påbörjas under sommaren 2008 med borrning ovan jord och fortsätter 2009 med borrning under jord.

- Drillcon har under många år genomfört tekniskt och kvalitativt mycket avancerade borruppdrag åt SKB. Det senaste var borrningarna i platsundersökningsprogrammet (PLU) som pågick under åren 2002 till 2007. Det är därför mycket glädjande och ett bevis på Drillcons kapacitet och kvalitetsstandard att vi återigen har fått förtroendet att utföra borrningar åt SKB, säger Mikael Berglund VD i Drillcon AB.

- SKB ställer höga och speciella krav på sina borrningsentreprenörer. Utrustningen som används måste vara modern och i bra skick, kvalitetsarbetet på en hög nivå och inte minst måste manskapet ha ett intresse och förståelse för de undersökningar som utförs i och omkring borrhålet. Drillcon har visat att de besitter dessa egenskaper och vi ser med tillförsikt fram emot ett fortsatt samarbete, säger Torbjörn Hugo-Persson på SKB.

Information från Drillcon AB

Allmänt om Drillcon-gruppen:
Drillcon AB (publ), med dotterbolagen Drillcon Core AB, Drillcon Geotecnia och Suomen Malmi Oy, utför kärn- och raiseborrning inom gruv- och anläggningsindustrin, med Norden och den Iberiska halvön som huvudmarknader. Koncernens totala omsättning uppgick till ca 250 Mkr under 2007 och förväntas uppgå till 320 Mkr år 2008.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094