23948sdkhjf

Gruvindustrin het igen

Trots nyliga prisfall förväntas fortsatt het efterfrågan på malm. Malmletare i hoptal springer runt i bergsslagens skogar och de gamla gruvhålen är åter intressanta.
Bergslagen och gruvindustri betyder inte längre arbetslöshet och gruvstängningar. Råvaruboomet har förändrat läget och i dag är de gamla gruvhålen intressanta.

De senaste årens globala råvaruboom har fört med sig ett förnyat intresse för exempelvis Lovisagruvan samt för Bergslagen med tillhörande bergshantering och stålproduktion. För sju-åtta år sedan stängde man igen gruvor som inte ansågs lönsamma. Nu öppnas de igen och små lokala prospekteringsbolag tävlar med internationella gruvbolag om att göra de smartaste inmutningarna.

Hittills har Bergsstaten registrerat 366 prospekteringstillstånd bara i år. Utav dessa förväntar man en eller två fyndigheter. Det avskräcker inte bolagen från att försöka sig och intresset är enormt. Men framtidens gruvor blir en del annorlunda än forna tiders – de förväntas bli små, lönsamma och moderna gruvdrifter.

Källa: www.E24.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.143