23948sdkhjf

Ny vd till Wellplast

Tidigare vd:n kommer nu att fokusera på nyutveckling av såväl material, processer som kundanpassade lösningar.
Styrelsen i Wellplast AB har utsett Stefan Bojgren till ny vd i bolaget. Bolaget har sedan starten 1999 letts av grundarna varför det är första gången bolaget får en extern vd.

Wellplast AB har, enligt ett pressmeddelande, de senaste åren haft en kraftig tillväxt och styrelsen har under en tid fokuserat arbetet med företagets strategi för att kunna upprätthålla denna tillväxttakt även framöver. Ett led i denna strategi är att den tidigare vd:n, Anders Jönzon, som även är och varit tekniskt utvecklingsansvarig på företaget nu överlämnat sin roll och organisationsansvaret till Stefan Bojgren som också kommer att arbeta med den europeiska expansionen som planerats och inletts.

Anders Jönzon kommer nu att kunna fokusera och leda arbetet med nyutveckling av såväl material, processer som kundanpassade lösningar för att ytterligare förstärka företagets kunderbjudande.

Stefan Bojgren kommer närmast från Bewi-gruppen där han bland annat som vd och affärsutvecklare under 10 år spelat en avgörande roll för att göra gruppen till en av de marknadsledande i Norden inom EPS (cellplast) och EPP, för bygg och förpackning.

Wellplast AB utvecklar och tillverkar unika material och förpackningslösningar för industrikunder över hela Europa. Inriktningen är miljöriktiga, rena och fuktsäkra industri-emballage för engångs eller flergångs-användning. Bolaget har sin verksamhet i Munka Ljungby utanför Ängelholm och omsätter idag 70 miljoner kronor och har runt 35 anställda.

– Det är med stor spänning, mycket energi i kombination med höga målsättningar och samtidigt stor ödmjukhet jag ser fram emot att nu få vara en del av Wellplast och att få leda bolaget in i nästa fas, säger
Stefan Bojgren i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.192