23948sdkhjf

Alfa Laval koncernen köper upp i Tyskland

Alfa Laval koncernen har köpt Pressko AG, ett tyskt företag specialiserat på utveckling och tillverkning av helsvetsade värmeväxlare.
Alfa Laval koncernen - världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering - har förvärvat Pressko AG, ett tyskt företag specialiserat på utveckling och tillverkning av helsvetsade värmeväxlare. Presskos försäljning 2008 beräknas till cirka 50 miljoner kronor.

Pressko AG kommer att integreras i Tranter, som är en separat organisation inom Alfa Laval koncernen. Förvärvet av Pressko stödjer Alfa Laval koncernens strategi att huvudsakligen förvärva företag som kompletterar den befintliga affären vad gäller produkter, geografi eller nya försäljningskanaler.

Om Tranter
Tranter är ett välkänt företag och varumärke inom utveckling och produktion av plattvärmeväxlare för ett brett användningsområde. Tranter är ett globalt företag med F&U-, produktions- och försäljningsenheter i Nordamerika, Europa och Asien. Alfa Laval förvärvade Tranter den 1 mars 2006.

Om Alfa Laval Alfa Laval är en ledande global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering. Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol. Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, i verkstadsindustrin, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem. Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nordiska Börsen, Nordic Large Cap, hade 2007 en omsättning på cirka 25 miljarder kronor och har 11 500 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094