23948sdkhjf

ABB tar smältverksorder i Indien

Kraft- och automationssystem ska öka kapaciteten i aluminiumverk i östra Indien. Ordervärde 113 miljoner dollar.
ABB , det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem order värda 113 miljoner dollar från Vedanta Aluminum Limited för produkter, system och lösningar inom automation och kraft som ska bidra till en expansion av ett aluminiumsmältverk i Jharsuguda, som ligger i staten Orissa i östra Indien.

ABB ska konstruera, leverera och tillverka 24 högeffektsdiodlikriktare till fyra reduktionslinjer.

”ABB: automations- och elsystem kommer att utgöra ryggraden i tillverkningen vid smältverket”, säger Tom Sjökvist, chef för ABB:s division Automation Products. ”Kombinationen av ABB:s standardprodukter och system och vår expertis inom metaller och mineraler skapar ett oslagbart erbjudande för kunderna vad gäller produktivitet, tillförlitlighet och energieffektivitet.”

Expansionen kommer att fördubbla smältverkets produktionskapacitet av aluminiumgöt, stänger och valsade produkter.

Ordern omfattar också ett nytt 400/220-kilovolt (kV) ställverk som ska förse smältverket med tillförlitlig kraft, processkontrollsystem med fiberoptiska strömsensorer, ABB:s MicroSCADA-styrsystem för kraftöverföringsnät, brytarfack samt transformatorer.

ABB har tidigare levererat likriktarsystem till den första utvidgningsfasen av Jharsuguda- anläggningen under 2007-2008. När fas två är slutförd 2009 kommer Vedantas totala kapacitet att uppgå till cirka 1 700 000 ton per år, vilket gör det till en av de största integrerade aluminiumproducenterna i världen.

ABB ( www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har mer än 115 000 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062