23948sdkhjf

Sweco expanderar i Bulgarien

Sweco köper upp Bulgariens ledande konsultföretag inom vattenkraft och miljö.
Sweco fortsätter att expandera i centrala Europa genom att förvärva det bulgariska energi- och miljökonsultbolaget Energoproekt Hydropower ltd med drygt 80 anställda.

Energoproekt är Bulgariens ledande konsultföretag inom vattenkraft och erbjuder även kvalificerade konsulttjänster inom vatten och miljö.

- Genom förvärvet stärker vi vår position på en marknad under stark tillväxt. Vi skapar också förutsättningar för fortsatt tillväxt i Bulgarien och i grannländerna på Balkan, säger Per Johansson, vd i Sweco Central and Eastern Europe.

Sweco får efter förvärvet ca 1 100 konsulter i Litauen, Estland, Ryssland, Bulgarien, Tjeckien och Slovakien. Verksamheten har vuxit kraftigt de senaste åren. För tre år sedan hade Sweco cirka 100 anställda i centrala och östra Europa.

Information från Sweco

Om företaget:
Sweco är ett internationellt konsultföretag med samlad kunskap inom teknik, miljö och arkitektur. Sweco har 5 400 anställda i tio länder och omsatte 2007 cirka 4,6 Mdr SEK. För närvarande genomför Sweco uppdrag i cirka 80 länder runt om i världen. Sweco är medlem på OMX Nordiska Börs i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094