23948sdkhjf

Trelleborg köper upp i Kalmar

Trelleborg köper underleverantören PressoNova som utför stansningsoperationer till bromsbeläggningar för fordonsmarknaden.
Trelleborg har genom affärsområdet Trelleborg Automotive tecknat avtal om att förvärva privatägda svenska PressoNova AB , med cirka 30 anställda och en omsättning om cirka 35 MSEK.

PressoNova är idag en underleverantör till Trelleborg och utför stansningsoperationer för Trelleborgs produktion av bromsbeläggningar, så kallade bromsshims, för fordonsmarknaden. Trelleborg har en världsledande marknadsposition inom bromsshims.

- Genom förvärvet stärker vi vår produktionsprocess och får ökad kontroll i värdekedjan vilket ger en omedelbar positiv effekt både operativt och finansiellt, säger Roger Johansson, chef för affärsområdet Trelleborg Automotive. Segmentet bromsshims genererar redan idag god lönsamhet och har en stark utvecklingspotential.

PressoNova AB har såväl huvudkontor som produktion i Kalmar.
Verksamheten kommer att integreras i affärsområdet Trelleborg Automotive.

Övertagandet av PressoNova AB förväntas under tredje kvartalet.

Trelleborg är en global industrikoncern vars ledande positioner baseras på avancerad polymerteknologi och djupt applikationskunnande. Vi utvecklar högpresterande lösningar som tätar, dämpar och skyddar i krävande industriella miljöer. Trelleborgkoncernen omsatte år 2007 cirka 31 miljarder kronor och har cirka 25 000 anställda i 40 länder. Koncernen består av fyra affärsområden: Trelleborg Engineered Systems, Trelleborg Automotive, Trelleborg Sealing Solutions och Trelleborg Wheel Systems. Trelleborgaktien har sedan 1964 varit noterad på Stockholmsbörsen, och listas på OMX NordicList, large cap. www.trelleborg.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11