23948sdkhjf

ABB expanderar kraftigt i Brasilien

ABB undertecknar ramavtal värt 61 miljoner dollar med brasilianska Petrobras.
Automation ska utöka produktionen, förbättra driften och öka energieffektiviteten

ABB , det ledande kraft- och automationsföretaget, har undertecknat ett exklusivt ramavtal med Petrobras . Enligt avtalet, som är värt 61 miljoner dollar , ska ABB under de kommande fem åren förse åtta oljeraffinaderier med automationssystem och tillhörande servicetjänster.

ABB ska leverera sitt utökade styrsystem System 800xA för processautomation med integrerade funktioner för stationsautomation, mjukvara och hårdvara, uppgraderingar av tidigare installerade ABB-kontrollsystem samt övriga projektlednings- och ingenjörstjänster. Avtalet inkluderar 29 miljoner dollar för ingenjörstjänster.

ABB:s processautomationsteknik kommer att hjälpa Petrobras att utöka sin produktion vid raffinaderierna, maximera sin energieffektivitet och optimera underhålls- och driftkostnader. Tekniken kommer också att bidra till framställning av bränslen med lägre svavelhalt, vilka orsakar mindre utsläpp än andra bränsleblandningar.

"Detta viktiga avtal understryker hur hängivna ABB är när det gäller att erbjuda den spjutspetsteknik och tjänster som våra kunder behöver för att kunna konkurrera och växa i dagens globala miljö", säger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation. "När våra kunder inom petrokemisektorn expanderar sin verksamhet för att möta den starka efterfrågan kan vi hjälpa dem att uppnå dessa mål samtidigt som vi ökar deras produktivitet och energieffektivitet."

System 800xA utvecklas och tillverkas av ABB:s division Process Automation i Västerås.

Det Brasilienbaserade Petrobras är ett integrerat energiföretag med verksamhet inom prospektering, framställning, raffinering, marknadsföring och transport av olja. Petrobras representerar en av de största installationerna av ABB:s automationssystem inom petrokemiindustrin.

Information från ABB

ABB ( www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har mer än 110 000 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11