23948sdkhjf

Audi satsar på grön racing

Södertälje – Genom sin satsning i den amerikanska Le Mans-serien, förbereder Audi en dieseloffensiv på den amerikanska marknaden.
Audi satsar på grön racing

Södertälje – Genom sin satsning i den amerikanska Le Mans-serien, förbereder Audi en dieseloffensiv på den amerikanska marknaden. Redan i år kommer Audi att lansera världens renaste diesel med extremt låga utsläpp i USA och Europa.
Den amerikanska Le Mans-serien fortsätter att lägga stor vikt på alternativa drivmedel och utvecklandet av effektivare, billigare och miljövänligare motorer. De har börjat samarbeta med energidepartementet och den amerikanska miljöskyddsbyrån, som har tagit fram kriterier för så kallad ”grön racing”. Användandet av biobränslen, energiregenereringssystem och minskade utsläpp är några av kriterierna.

Fördelarna med ”ren diesel” som Audi använder är många. I 24-timmarsloppet på Le Mans och i den amerikanska Le Mans-serien kör Audi på Shells syntetiska diesel som framställs av naturgas och biomassa. Bränslet reducerar bränsleförbrukningen, utsläppen och ger en väldigt ren förbränning.

Audi R10 TDI med sin dieseldrivna V12 på 650 hk förbrukar mindre bränsle än en jämförbar motor med tändstift. Förbränningsprocessen är extremt effektiv tack vare direktinsprutning med väldigt högt tryck på ca 2000 bar. Detta sänker bränsleförbrukningen och minskar utsläppen, dessutom är motorn väldigt tyst.

Det är inte bara på tävlingsbanorna som Audi satsar på miljön, under året kommer man även att lansera världens renaste personbilsdiesel både på den amerikanska och europeiska marknaden.
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar. 2007 såldes 964 151 nya Audi-bilar i världen. Audi omsatte under 2007 33,6 miljarder euro och har mer än 54 000 medarbetare över hela världen. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB.

För ytterligare information, kontakta: Eva-Maria Elstner, informationschef Audi Sverige, tel 08-553 865 35 eller 070-766 65 35.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078