23948sdkhjf

Väderstad-Verken rullar på

Väderstad-Verken: Orderingången ökar stadigt och jakten på nya medarbetare pågår. Det ökade behovet av livsmedel i världen har lett till en stigande efterfrågan på effektiva lantbruksmaskiner.
Stark orderingång för Väderstad-Verken

Det ökade behovet av livsmedel i världen har lett till en stigande efterfrågan på effektiva lantbruksmaskiner. Det är något man märker av på Väderstad-Verken, ett av Europas ledande företag inom jordbearbetning och sådd, där orderingången ökar stadigt och jakten på nya medarbetare pågår.

Det ökade behovet av livsmedel i världen har lett till en stigande efterfrågan på effektiva lantbruksmaskiner. Det är något man märker av på Väderstad-Verken, ett av Europas ledande företag inom jordbearbetning och sådd, där orderingången ökar stadigt och jakten på nya medarbetare pågår. – I takt med att fler länder får högre levnadsstandard ökar också efterfrågan på livsmedel i världen. Det har lett till att marknaden för effektiva lantbruksmaskiner har stärkts, säger Väderstad-Verkens vd Christina Stark.

Livsmedelsförsörjningen i världen är dock fortfarande ett stort problem och på toppmötet som nyligen hölls av FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) diskuterades lösningar för att trygga framtiden.– På kort sikt handlar det förstås om att stödja utvecklingsländerna ekonomiskt, men på längre sikt behövs större investeringar i jordbrukssektorn. Fortfarande finns stora obrukade ytor i världen och enligt FAO behöver världens livsmedelsproduktion öka med 50 procent fram till 2030. Det innebär en stor utmaning, inte minst för oss som arbetar inom lantbrukssektorn, säger Christina Stark.

Stort personalbehov till hösten
De senaste två åren har Väderstad-Verken öppnat säljbolag i Ryssland, Australien och Ukraina. I Sverige har man under samma period anställt omkring 200 nya medarbetare och därmed ökat sin personalstyrka med 36 procent. Trots detta ser man fortfarande ett stort personalbehov.– Till hösten behöver vi exempelvis cirka 15-20 svetsare, men hoppas också på att få tag i fler robotsvetsare. Behovet av kvalificerade tekniker och konstruktörer är också stort när det gäller maskin, mekanik och hydraulik, säger Anders Bergqvist, personalchef på Väderstad-Verken.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109