23948sdkhjf

Camito gör mångmiljonaffär i Korea

Camito AB har sålt en 24 månaders option för det koreanska gjuteriföretaget KOTEK att bli certifierat Camitogjuteri. Nytt storgodsgjuteri med en kapacitet på ca 15 000 årston på väg inriktat på motorblock för marindieslar och elgeneratorer, vindkraftsgods samt Camito verktygsstommar.
NovaCast Technologies AB helägda dotterbolag Camito AB har sålt en 24 månaders option för det koreanska gjuteriföretaget KOTEK Ind Co., Ltd., att bli certifierat Camitogjuteri. Optionen innebär att Camito avstår från att erbjuda andra gjuterier i Korea certifieringsmöjlighet under 2 år. Optionen ger Camito en engångsintäkt på 792.500 US dollar, ca 4,8 MSEK .

KOTEK Ind Co., Ltd. i Incheon, Korea uppför just nu ett storgodsgjuteri i Daegu med en kapacitet på ca 15.000 årston. Gjuteriet blir inriktat på motorblock för marindieslar och elgeneratorer, vindkraftsgods samt Camito verktygsstommar. Innan gjuteriet kan börja tillverka verktygsstommar med Camitotekniken måste gjuteriet genomgå sedvanlig certifieringsprocess inklusive utbildning av personalen. Cerifieringsprocessen beräknas ej inledas före 2009. Delar av utbildningen kommer att ske vid Camito Technology Center i Hästveda.

Efter genomförd certifiering kommer KOTEK att erlägga sedvanlig årlig licensavgift för den speciella programvaran Camito Soft som krävs för att gjuta Camitogods.

KOTEK Ind. Co., Ltd. ägs av familjen T.S. Lee. Mr. Lee, som var speciellt inbjuden till invigningen av Camito Technology Center i april i år, vill nu försäkra sig om möjligheten att Kotek blir första certifierade Camitogjuteri i Korea. Korea har en stor och framgångsrik fordonsindustri med aggressiva modellprogram där efterfrågan på verktygsstommar är stor.

Om NovaCast Technologies AB
NovaCast Technologies AB utvecklar och marknadsför förädlat gjutgods för framställning av verktyg till karosskomponenter samt programvaror för beredning, simulering och processkontroll, för bättre och snabbare produktionsprocesser för den globala fordonsindustrin och dess underleverantörer.

NovaCast Foundry Solutions AB erbjuder kraftfulla programvaror som i stort sett täcker hela behovet hos ett gjuteri, från planering till processkontroll och kvalitetskontroll.

NovaCast erbjuder via dotterbolaget Graphyte AB även avancerad processtyrning för serietillverkning av fordonsrelaterat gjutgods i kompaktgrafitjärn.

Via dotterbolaget Camito AB marknadsförs Camitogjutgods tillverkade i ett stycke för framställning av verktyg för formning och pressning av fordonskarosser med en betydligt kortare ledtid än traditionella verktyg.

I Camito Technology Center AB tillverkas tyngre gjutgods, framförallt för den fordonsrelaterade industrin. CTC är även utvecklingscentrum för Camitotekniken.

NovaCast Technologies AB (grundat 1981) har sitt huvudkontor i Olofström.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.158