23948sdkhjf

Här är de snålaste bilarna 2008

Med ockerdyra bensinpris kan det vara en bra idé att välja bil med god bränsleekonomi - samtidigt som du gör klimatet en tjänst. Se de snålaste bilarna här!
Konsumentverket listar snålaste bilarna 2008

Med ett bensinpris på närmare 14 kronor litern kan det vara en bra idé att välja bil med god bränsleekonomi - samtidigt som du gör klimatet en tjänst. I Nybilsguiden, Konsumentverkets webbtjänst och broschyr, listas de snålaste nybilarna på den svenska marknaden.

I Nybilsguiden listas alla de vanligaste personbilarna i Sverige, modell för modell, med uppgifter om bränsleförbrukning, miljöklass, skatt, cirkapris med mera.

För alla pris- och miljömedvetna finns särskilda listor för miljöbilar, samt för bilarna med lägst bensin- respektive dieselförbrukning.
Samtidigt med utgivningen av broschyren är webbversionen av Nybilsguiden nu uppdaterad med 2008 års modeller. Här finns möjligheter att göra urvalssökningar, se bilder på bilarna, med mera.

Väljer du en miljöanpassad bil och kör smartare så minskar bränsleåtgången vilket har mindre påverkan på klimatet. Och du sparar pengar.

Den snålaste bensindrivna bilen är Toyota Prius , medan dieselbilen som drar minst heter Smart Fortwo . Den snålaste gasdrivna bilen är en Fiat Punto .


Nybilsguiden innehåller hela listan - se hela listan här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125