23948sdkhjf

FORCE Technology utvecklar nästa generations flytande offshore-vindkraftverk

Force Technology, Statkraft och NLI bildar företaget WindSea, som ska utveckla nästa generations flytande offshore-vindkraftverk.
FORCE Technologys vision om flytande offshore-vindkraftverk

Tillsammans med energijätten Statkraft och ingenjörs- och tillverkningsföretaget NLI bildar FORCE Technology företaget WindSea för att kunna utveckla nästa generations flytande offshore-vindkraftverk.

Målet med WindSea är att utveckla och kommersialisera ett flytande offshore-vindkraftverk för världsmarknaden. Det nuvarande designkonceptet baserar sig på det arbete som utförts vid FORCE Technology.

Erfarenhet av offshore och vindkraftverk
Konceptet innebär att FORCE Technologys omfattande erfarenhet av flytande offshore-konstruktioner från mer än 25 års arbete inom offshorebranschen kan användas fullt ut tillsammans med vårt kunnande och praktiska erfarenheter från vindkraftsindustrin.

Den fortsatta utvecklingen av WindSea-designen sker hos det nyetablerade företaget. FORCE Technology, som ansvarar för 26 % av ägandet i företaget, kommer att vara en viktig aktör och preferentiell leverantör av ett brett urval kompetenser.

Vindkraftprojekt uppdelat i faser
Utgående från den nuvarande planen kommer det förestående arbetet att delas upp i flera faser. Den inledande fasen handlar om konceptvalidering och den avslutande om konstruktion, installation och drift av en fullskalig prototyp med en generatoreffekt på 3 X 3 MW.

Konceptfasen har fokuserat på att lösa några av de tekniska utmaningar som är kopplade till flytande offshore-vindkraftverk. Kommande faser fokuserar på att adressera och lösa resterande utmaningar.

Statkraft och NLI
De två samarbetsparterna, Statkraft och NLI, kommer att spela en betydelsefull och viktig roll under kommande faser. Företagen som båda är tekniskt ledande inom sina respektive områden ska bidra med validering, design, konstruktion och drift.

Information från Force Technology AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.439