23948sdkhjf

CTT lyfter med jätteorder från tyska Nordmicro

CTT Systems i Nyköping har valts till leverantör till flygplanet A350 XWB - ett avtal med ett potentiellt värde som överstiger 300 miljoner USD.
CTT Systems vald som leverantör till flygplanet A350 XWB

CTT och det tyska företaget Nordmicro har tecknat ett Memorandum of Understanding som innebär att CTT skall utveckla och leverera Zonal Dryers och befuktare till A350 XWB flygplanet. CTTs befuktare kommer att erbjudas som option till flygplanets cockpit, besättningarnas viloutrymmen och till delar av passagerarkabinen. CTTs Zonal Dryers skall också erbjudas som option, speciellt i samband med befuktning av passagerarkabinen. CTT och Nordmicro skall under de kommande månaderna förhandla fram ett detaljerat avtal.

Det potentiella värdet av dagens överenskommelse (inklusive eftermarknad) överstiger 300 miljoner USD beräknat över den fulla livslängden för flygplanstypen A350 XWB.

- "Jag är mycket stolt över våra fortsatta försäljningsframgångar på de stora OEM-projekten.
CTT är nu leverantör till A380, B787 och A350 XWB. Det är extra glädjande att befuktning av passagerarkabinen kommer att erbjudas på A350 XWB flygplanet" kommenterar CTTs VD Torbjörn Johansson.

Information från CTT Systems AB

Om företaget:
CTT Systems AB (publ) är en teknikkoncern som verkar inom flygbranschen. Koncernens affärsidé är att åtgärda de två fuktproblem som idag existerar i kommersiella flygplan, dels eliminera uppkomsten av kondensation mellan kabin och flygplanets ytterskal och dels erbjuda en förhöjd komfort i kabinen genom att höja fuktnivån.

CTT: s produkter, Zonal DryingTM system och CairTM system skapar förutsättningar för en förbättrad lönsamhet och flygsäkerhet samt erbjuder en avsevärt förbättrad komfort för passagerare och kabinpersonal. CTT säljer dessa system till flygplanstillverkarna för installation under produktion av flygplanen och till flygbolagen för befintlig flygplansflotta. CTTs Zonal DryingTM system är valt för Boeings nya B787 och CTTs befuktare är option på Boeings B787 för besättningarnas viloutrymmen samt för cockpit. Dessutom är CTTs befuktare option på Airbus A380 för besättningarnas viloutrymmen.

CTT har sitt säte i Nyköping och är noterat på Small Cap listan vid OMX Nordic Exchange Stockholm AB
Bland CTT:s kunder finns bl.a: Airbus, Boeing, Lufthansa, KLM, Swiss, Austrian, Continental Airlines, Sterling, Icelandair, Air Berlin, Transavia, Martinair, Luxair, Monarch, My Travel, TUIFLY Nordic, TAP.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11