23948sdkhjf

Kol, Stål och Olja ur däckade däck

Scandinavian Enviro Systems AB har lösningen på ett av världens stora miljöproblem: Återvinning av mer än en miljard bildäck som kasseras varje år.
Ett av världens stora miljöproblem

Över hela världen, i såväl industrialiserade som icke industrialiserade länder, konsumeras årligen mer än en miljard bildäck och användningen ökar kraftigt för varje år. Mer än hälften av dessa däck deponeras i stora högar runt i världen, vilka förorenar vår miljö och bidrar till olika sjukdomar.

Dessa behöver tas omhand för att inte utgöra framtida miljöproblem. Eftersom just uttjänta bildäck har blivit ett av världens stora miljöproblem har mångaförsök gjorts för att återvinna dem lönsamt.

Det har skapats flera industrier som baseras på återanvändning av gamla bildäck genom att, till exempel, mala sönder däcken till ett granulat/pulver för användning till dörrmattor, underlag till idrottsanläggningar, transportband etc.

Ett annat, mycket stort, användningsområde är för energiproduktion genom förbränning. Denna metod leder inte till den önskvärda effekten - att material som ursprungligen använts kan återvinnas ekonomiskt och miljövänligt utan ändrar formen och utseendet på problemet till ett annat form.

Om företaget:
Scandinavian Enviro Systems AB (SES) grundades år 2001 kring en världsomfattande patent för återvinning av organiskt material med fokus på bildäck.

SES vill vara den första och största miljövänliga återvinningsföretag av bildäck i världen med Sverige och Norden i fokus. Första steg i vår utveckling är att bygga en fullskaleanläggning i Sverige som skall tjäna i produktion och forskning syfte.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125