23948sdkhjf

Scania levererar 300 lastbilar till Ukraina

Det ukrainska företaget Europa-Trans har beställt 300 lastbilar av Scania. Ordern är Scanias hittills största enskilda affär i Ukraina.
– Europa-Trans planerar att fortsätta att öka sin fordonsflotta och etablera verksamhet i angränsande länder. Vi ser därför en stor potential i den här affären, eftersom Scania är en lastbilsleverantör som också har ett väl utbyggt nät av serviceverkstäder i övriga Europa, säger Andreas Puekker, vd för Scania Ukraine.

Bilarna, två-axliga dragbilar av modellen Scania G420, ska gå i trafik hos den expansiva livsmedelsproducenten Ukramyasoproduct. Europa Trans är ett transportföretag med inriktning på den ukrainska och internationella marknaden.

– För att kunna svara upp till våra kunders krav på tillgänglighet till service kommer vi att i år att öppna ytterligare en verkstad i Kiev, berättar Andreas Puekker.

Scania har funnits representerat på den ukrainska marknaden sedan 1993. Scania Ukraine bildades 1998 och har idag närmare 100 anställda, med huvudkontor i Kiev och sju serviceverkstäder runt om i landet. Under 2007 sålde Scania Ukraine totalt 360 nya lastbilar, vilket var en fördubbling jämfört med 2006 och motsvarade 12 procent av de nya västeuropeiska lastbilar som importerades till landet.

– Från att tidigare främst ha varit en marknad för begagnade lastbilar från väst har efterfrågan på nya västeuropeiska lastbilar de senaste åren ökat i samma höga takt som i Ryssland. Stora satsningar på utbyggnad av infrastrukturen i landet, men också ökad export av till exempel jordbruksprodukter ligger bakom den kraftiga ökningen, säger Andreas Puekker.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten utgörs av produkter och tjänster inom service och finansiering, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 35 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2007 uppgick faktureringen till 84,5 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 8,5 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125