23948sdkhjf

8-10 oktober: Vind 2008

Nu är det klart att två av Europas främsta auktoriteter på vindkraftsområdet besöker den 15:e upplagan av den svenska vindkraftskonferensen, Vind 2008. Arrangemanget väntas samla runt 600 deltagare.
Europeiska gäster till Sveriges största vindkraftskonferens

Nu är det klart att två av Europas främsta auktoriteter på vindkraftsområdet besöker den 15:e upplagan av den svenska vindkraftskonferensen, Vind 2008. Arrangemanget väntas samla runt 600 deltagare.

Till öppningssessionen, där bl.a. vice statsminister Maud Olofsson deltar, kommer också Arthouros Zervos, ordförande i EWEA, European Wind Energy Association och EREC, European Renewable Energy Council, samt George-Wilhelm Adamowitsch, EU-kommissionens koordinator för havsbaserad vindkraft i norra Europa (Nordsjön- Östersjön).

– Sverige är en av de snabbt växande marknaderna för vindkraft i Europa. Det ökande antalet investeringar i vindkraftsprojekt utgör ett värdefullt bidrag till marknaden för förnybar energi i Europa. Därför känns det vikigt för mig att delta i den största konferens om vindkraft som någonsin anordnats i Sverige, säger Arthouros Zervos, ordförande i EWEA, The European Wind Energy Association och EREC, The European Renewable Energy Council.

– För att klara framtidens energiutmaningar behövs en kraftfull utbyggnad av både förnybar energi och elnät/distribution i Europa. Det klarar vi inte utan ett väl fungerande gränsöverskridande arbete. Därför är jag extra glad för att Vind 2008 är ett samnordiskt arrangemang, säger Georg-Wilhelm Adamowitsch.

Vind 2008, som är ett samarrangemang mellan Svensk Vindenergi och Nordiska ministerrådet, pågår den 8-10 oktober på Malmömässan. Alla som vill delta är hjärtligt välkomna att anmäla sig. Mer information om program, industriutställning och anmälan finns på www.vind2008.se
För mer information:

Cecilia Erdalen, pressansvarig
Tele: 0708 32 48 40
www.vind2008.se

Ylva Tengblad, projektledare
Tele: 0737 63 09 74
E-post: yt@svenskvindkraft.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079