23948sdkhjf

10 september: Robotdalens dag

Onsdag 10 september går årets upplaga av Robotdalens dag av stapeln på Volvo CE Democenter utanför Eskilstuna. En mötesplats för industri, akademi och andra intressenter kring tillväxt och utveckling inom robotik och automation.
Lindholmen Science Park

Konkurrenskraft och kunskap på Robotdalens dag
Onsdag 10 september går årets upplaga av Robotdalens dag av stapeln på Volvo CE Democenter utanför Eskilstuna. En mötesplats för industri, akademi och andra intressenter kring tillväxt och utveckling inom robotik och automation. Årets tema är Konkurrenskraft & Kunskap. Dagen bjuder på föreläsningar och presentationer av intressanta projekt och avslutas med utdelningen av det internationella forskarpriset Robotdalen Scientific Award.

För sjätte året i rad genomförs Robotdalens dag. Vi presenterar vad vi åstadkommit de första fem åren och vad vi planerar för framtiden. I år träffas vi på Volvo CE Democenter utanför Eskilstuna, onsdag 10 september klockan 11-18. Eftermiddagen innehåller föreläsningar, showinslag och utställning. Vi berättar bland annat om det nya utvecklingsområdet Lean Robotik och Volvo bjuder på en maskinvisning av sitt produktprogram. I en utställning presenteras några av Robotdalens mest intressanta projekt med möjlighet att träffa projektledare, utvecklingsfolk och forskare. Här visas en mängd spännande användningsområden för robotar!

Utdelning av Robotdalen Scientific Award
För andra året delar vi ut det internationella forskarpriset Robotdalen Scientific Award till en ung forskare med innovativa idéer och forskningsresultat inom robotik och automation. Bidrag av hög klass har kommit in från länder över hela världen och vi ser med spänning framemot att dela ut priset på € 20 000 till årets vinnare!
Nytt för i år är utnämningen av Årets förstudie inom projektet Robot Till Tusen, där studenter från Örebro universitet och Mälardalens högskola genomfört förstudier på små och medelstora företag för att tydliggöra deras möjligheter att robotisera och automatisera. Via direktlänk från Kina medverkar entreprenören och seglaren Carl-Gustaf Fresk som tävlar i Paralympics med den automatiserade seglarstolen Remain Seated. En innovativ lösning för seglare med funktionshinder som utvecklas med stöd av Robotdalen.

Robotdalens dag är ett kostnadsfritt evenemang för alla intresserade. Mer information och
anmälningsformulär finns på www.robotdalen.se . Sista anmälningsdag är 31 augusti.

För mer information kontakta:
Michael Rydell, projektledare, telefon 0703-24 54 87, e-post: michael.rydell@robotdalen.se
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109