23948sdkhjf

Klart för egen producerad biogas i Västervik

Västervik Biogas kommer att producera egen fordonsgas vilket kommer att ske i en egen anläggning vid reningsverket i Västervik. Biogasen kommer att börja säljas innan nästa sommar.
Tekniska Verken i Linköping AB:

I våras bildades Västervik Biogas, bolaget ägs till 60 procent av Västerviks kommun och till 40 procent av Tekniska Verken i Linköping AB (publ). Nu har bolaget haft sitt första styrelsemöte och satt upp målen för verksamheten. Klart är att bolaget kommer att bygga en egen tankanläggning i ett attraktivt läge vid infarten till Västervik.

Västervik Biogas kommer att producera egen fordonsgas vilket kommer att ske i en egen anläggning vid reningsverket i Västervik . Biogasen kommer att börja säljas innan nästa sommar. Fullt utbyggd kommer reningsanläggningen att kunna producera cirka 1 miljon Nm3/år, det motsvarar en minskning av koldioxid med 2 500 ton/år, jämfört med bensin.

- Ordförande i Västervik Biogas , Harald Hjalmarsson känner sig mycket nöjd. Redan till årsskiftet kommer vi att kunna erbjuda tankning av biogas i Västervik. Detta är en strategisk satsning och ett steg på vägen mot ett långsiktigt hållbart samhälle.
- Genom vårt samarbete breddas marknaden för biogas i Östergötland och det är viktigt ur vårt, och våra kunders, perspektiv. Den nya produktionen och det nya tankstället innebär en viktig komplettering för uppbygganden av biogasmarknaden säger Stellan Jakobsson, divisionschef Nya Marknader, Tekniska Verken.

För mer information:
Stellan Jakobsson, divisionschef Nya Marknader, tel 070-607 80 95
Harald Hjalmarsson, ordförande Västervik Biogas, tel 0493-880 35
Bruno Nilsson, vd Västervik Biogas, tel 0490-880 33

Lämnat av:
Monica Bracco, informationschef Tekniska Verken, tel 013-20 90 43, 070-350 90 43

Tekniska Verken i Linköping AB
(publ) ägs av Linköpings kommun. Koncernen består av ett moderbolag och sex
divisioner. Omsättningen var 2007, 5 097 miljoner kronor. Verksamhet finns inom el, fjärrvärme, fjärrkyla, vatten,
avlopp, avfallsbehandling, gatubelysning, entreprenader, biogas, bredband och telefoni. Via Usitall AB exporteras
kunskap inom avfallsbehandling.
www.tekniskaverken.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141