23948sdkhjf

Volvo Bussar säljer ut i Finland

Volvo Bussar har skrivit på en avsiktsförklaring om att sälja karossfabriken i Åbo, Finland. Försäljningen är ett led i företagets arbete med att effektivisera verksamheten i Europa.
Volvo Bussar säljer karossfabriken i Åbo

Volvo Bussar har skrivit på en avsiktsförklaring om att sälja karossfabriken i Åbo, Finland. Försäljningen är ett led i företagets arbete med att effektivisera verksamheten i Europa.

Fabriken i Åbo tillverkar karossen till modellen Volvo 9700. Åbofabriken är den minsta karossfabriken inom Volvo Bussar och tillverkar karosser för den nordiska marknaden. Under 2007 tillverkades 160 karosser.

Företaget har funnit att det är mer effektivt att sälja fabriken och istället köpa karossering av de nye ägarna. Enligt avsiktsförklaringen skall de nya ägarna licenstillverka Volvo 9700 för de nordiska kunderna. Volvo Bussar behåller dock det kommersiella ansvaret för Volvo 9700.

De personer som vill köpa fabriken är en grupp av finska investerare och chefer inom Volvo Bussar i Finland. Ambitionen är att det slutliga avtalet skall skrivas på under sommaren och att ett övertagande skall ske under september. Enligt avtalet tar köparna över hela fabriken, inklusive de omkring 300 anställda.

Den planerade försäljningen av tillgångarna kommer att ske till bokfört värde och får ingen väsentlig påverkan på Volvokoncernens resultat eller finansiella ställning.

Om företaget:
Volvo Bussar är en av världens största tillverkare av tunga bussar. Sortimentet omfattar kompletta fordon, chassi, karosser, transportlösningar för städer, leasing, finansiering samt service och underhållskontrakt. Volvo Bussar ingår i Volvokoncernen, en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, drivsystem för marina och industriella applikationer samt komponenter och tjänster för flygplan och flygmotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157