23948sdkhjf

Habia Cable på uppköp

Beijer Almas dotterbolag Habia Cable förvärvar samtliga aktier i CS Technology AB med verksamhet på Lidingö och i Polen.
Beijer Almas dotterbolag Habia Cable förvärvar samtliga aktier i CS Technology AB som utvecklar och tillverkar kablage till försvarsindustrin samt flyg- och rymdindustrin. CS Technology omsätter cirka 25 Mkr och har 12 anställda. Verksamheten bedrivs på Lidingö och i Polen.

Med förvärvet av CS Technology får Habia Cable mer kompetens inom avancerad kablageteknik och kan på så sätt växa fortare inom detta område. Habia Cable har sedan tidigare en fabrik i Liepaja i Lettland som tillverkar kablage, vilken kommer att samordnas med CS Technologys verksamhet. Grundarna av CS Technology, Adam Marnesson och Peter Byrén, kommer att vara fortsatt verksamma i bolaget.

Habia Cable stärker genom förvärvet sin position som en av Europas ledande leverantörer av avancerade kablar och kablage till bland annat försvars- och kärnkraftsindustrin.

"CS Technology är ett mycket välskött företag och tillför Habia Cable kompetens inom nyckelområden som ger oss goda möjligheter till ökad tillväxt. CS Technology har sedan tidigare köpt kabel från oss vilket gör att vi känner varandra väl. Kunderna kommer att ha nytta av affären genom en förbättrad servicegrad och bättre förutsättningar för en effektiv produktion" säger Johan Vinberg, VD för Habia Cable AB.

CS Technology konsolideras i Habia Cable från den 1 juli 2008.

Ytterligare upplysningar:
VD och koncernchef Johan Vinberg, Habia Cable AB, telefon: 08- 630 74 40 eller 070-268 98 39
VD och koncernchef Bertil Persson, Beijer Alma AB, telefon: 08-506 427 50

Om företaget:
Beijer Alma AB (publ) är en internationellt verksam industrigrupp med inriktning på komponenttillverkning. Affärsidén är att förvärva, äga och utveckla små och medelstora företag med god tillväxtpotential. Ett aktivt, långsiktigt strategi- och utvecklingsarbete - som kombineras med investeringar och kompletterande företagsförvärv - ska ge konkurrenskraftiga företag i valda marknadssegment. I samtliga segment fokuserar koncernbolagen på att utveckla starka relationer till kunder som erbjuder tillväxt och lönsamhet. Beijer Alma är noterat på OMX Nordic Exchange Stockholm ABs Mid Cap-lista (ticker: BEIAb).
Lesjöfors AB ( www.lesjoforsab.com) är en fullsortimentsleverantör av standard- och specialproducerade industrifjädrar, tråd- och banddetaljer. Företaget är en dominerande aktör i Norden och ett av de större företagen i sin bransch i Europa. Lesjöfors har tillverkning i Sverige, Danmark, Finland, Lettland, England och Kina. Under 2007 var omsättningen 1 032 Mkr och antalet anställda 743.

Habia Cable AB ( www.habia.com) är en av Europas största tillverkare av specialkabel till kunder inom telekommunikation, kärnkraft, försvar och övrig industri. Företaget har tillverkning, forskning och produktutveckling i Sverige samt tillverkning i Tyskland, Kina och Lettland. Under 2007 var omsättningen 622 Mkr och antalet anställda 415.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094