23948sdkhjf

Force Technology ökar resurser inom miljömätning

FORCE Technology Sweden AB övertar Vattenfall Power Consultant AB's verksamhet inom miljömätning i Nyköping. Förvärvet kommer att förena dansk och svensk kompetens inom området.
FORCE Technology Sweden AB övertar Vattenfall Power Consultant AB's verksamhet inom miljömätning i Nyköping. Emissioner och utsläpp av växthusgaser är ett nyckelområde inom FORCE Technology, som genom förvärvet kommer att förena dansk och svensk kompetens inom området.

Teknik och resurser för mätning av växthusgaser och emissioner är högaktuellt i samband med klimatdebatten. Inom FORCE Technology är detta ett nyckelområde som växer fort. Som ett led i detta har FORCE Technology Sweden AB övertagit Vattenfalls ackrediterade miljömätningsverksamhet i Nyköping omfattande luft- och rökgasanalys och provtagning. Övertagandet av personal, utrustning, arkiv och hyrda lokaler sker per den 1 juli, 2008.

"Miljöteknik och luftemissioner är ett av våra kärnområden, och förvärvet utgör en viktig förstärkning av vår miljöteknikverksamhet", säger Hans Ole Olsen på FORCE Technology Sweden AB. FORCE Technology är referenslaboratorium för mätning av luftemissioner och lukt i Danmark. Med Nyköpingsverksamheten kommer FORCE Technology ha totalt 27 personer verksamma inom miljöteknik.

"Vi är glada att hitta en ny ägare till vår mätverksamhet. FORCE Technology har lång erfarenhet av miljöteknik och en integration av mätverksamheten i FORCE Technology Sweden AB kommer att leda till vidareutveckling fackmannamässigt- för såväl Vattenfall Power Consultant AB som FORCE Technology samt för verksamheternas medarbetare och kunderna", säger Anders Eidensten på Vattenfall Power Consultant.

Köpet innebär att miljömätningsverkamheten blir kvar i Nyköping.

Fakta om FORCE Technology
FORCE Technology överför tekniska kunskaper till praktiska och kostnadseffektiva lösningar. Koncernen består av ca: 1 100 medarbetare, varav cirka 180 finns på 18 orter runt om i Sverige. Verksamhetsområdena är optimering av produktion och processer, materialutnyttjande, skydd och analys, fartyg och offshore, Integrity Management, Inspektion, provning, besiktning, kalibrering, verifiering och certifiering, Sensorteknikutveckling och tillämpning, Optimering och utveckling av driftledningssystem samt Energi, klimat och miljö. Läs mer http://www.force.se

Fakta om Vattenfall Power Consultant AB
Vattenfall Power Consultant AB är Sveriges ledande kunskapsföretag inom energi- och kraftsektorn. I nära samarbete med våra kunder utvecklar våra ca 700 medarbetare kostnadseffektiva, säkra och uthålliga lösningar som förbättrar kundens anläggningar och verksamheter. Läs mer: http// www.vattenfall.se/powerconsultant och kompetens om utsläpp av växthusgaser


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078