23948sdkhjf

17 200 personer varslas på Siemens

Europas största teknologibolag, Siemens, har bekräftat rykten om rekordstor varsling om uppsägning. Chefer och administration drabbas speciellt hårt.
17 200 personer – så många människor har aldrig förr blivit uppsagda i hela Siemens 160-åriga historia.

I helgen gick rykten i tyska medier tills Siemens på söndagen bekräftade att uppsägningarna kommer.

Uppsägningarna är den del av en besparingsplan där man ska skära bort knappt nio miljarder kronor ur Siemens globala administrationsomkostnader. Men ledningen understryker också att världsekonomin samt oljepriset har varit en avgörande faktor till att beslutet träffades just nu.

»Vi kräver det samma av ledning och administration som av övriga anställda i våra fabriker: produktivitet och effektivitet, « uttalar sig direktör Peter Loescher enligt finansmagasinet Forbes. Han tillfogar att uppsägningarna kommer att drabba administation och chefer speciellt hårt.

Siemens sysselsätter globalt över 400 000 personer. 6 400 uppsägningar gäller tyska medarbetare, men det är också det enda man kan bekräfta just nu hos världens största teknologibolag.

Siemens producerar allt från hörapparater till tåg och vindkraftverk.

Källa: www.ing.dk

Siemens i världen
Siemens är ett av världens största företag inom elektronik och elteknik och verkar inom sektorerna industri, energi och hälsovård.

Företaget har ungefär 400 000 anställda som arbetar med att utveckla och tillverka produkter, utforma och installera system samt erbjuda skräddarsydda lösningar. Omsättningen överstiger 72 miljarder euro.

I över 160 år har Siemens stått för innovation, kvalitet och pålitlighet i en internationell verksamhet.

Våra innovationer – framtagna i egna laboratorier i samverkan med kunder, partners och högskolor – är vår största styrka. Som Global Network of Innovation bidrar vi med banbrytande tjänster och produkter i en värld som består av begränsade resurser men gränslösa möjligheter.

Siemens i Sverige
Siemens Sverige verkar inom områdena industriautomation, byggnadsautomation, säkerhetssystem, medicinsk teknik, energiteknik, trafikteknik, IT och kommunikation, ljuskällor och hushållsapparater. Senaste affärsåret nådde vi en omsättning på cirka 16,5 miljarder kronor och vi är idag cirka 4 590 medarbetare.






Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109