23948sdkhjf

Smarteq levererar antenner till Helsingfors Energi

Helsingfors Energi bygger ut med smarta elmätare i Finland. Smarteq ska leverera antennerna - i första fasen gäller det 120 000 mätare.
Smarteq levererar antenner till Helsingfors Energi – utbyggnaden av smarta elmätare i Finland är nu igång

Smarteq levererar nu de första antennerna till Helsingfors, där ”den nya generationens elmätare” med trådlös överföring av data nu skall installeras i centrala delarna av stan. Under 2008 - 2010 skall cirka 120 000 mätare installeras i den första fasen.

Projektet drivs av Helsingfors Energi, en del av energikoncernen Helen Sähköverkko Oy, som ansvarar för eldistributionen i Helsingfors. Efter den första fasen kommer ungefär hälften av alla elmätare i Helsingforsregionen att uppgraderas till system för fjärravläsning.

– Vårt mål är att erbjuda våra kunder, energibolagen, tekniska lösningar som bidrar till att förbättra kundservice, rationalisera arbetsprocesser och effektivisera styrningen av mätarunderhåll, säger Petteri Heinänen, marknadsdirektör hos Aidon.

– Affären innebär ett genombrott för Smarteq i Finland. Återigen får vi ett kvitto på att våra antennlösningar och den kunskap vi besitter på området håller högsta kvalitet. Vi har en stark position på den internationella marknaden på antenner till elmätsystem, säger Lars Ericson, vd på Smarteq.

Om Aidon
Aidon är ett finskt teknologiföretag med kontor i Sverige, Norge och Finland. Företaget är specialiserat på energimätning och automatisk mätdatahantering (AMM) system, för energibolag och tjänsteföretag. Aidon´s "Nya generation AMM system" har fått en stark marknadsposition och är en etablerad teknik för fjärravläsning i de nordiska länderna.

Mer om Smarteq:
Smarteq tillverkar antennprodukter för kundsegmenten Automotive (fordon), M2M (övrig industri), samt Mobile Communications (trådlös överföring av tal och data).

Marknaden drivs av en kombination av den snabba utvecklingen inom mobiltelefoni, fordonsindustrins behov av teknik för att möjliggöra alltmer avancerad kommunikation till och från fordon samt industrins ökande behov av trådlös kommunikation mellan utrustning och maskiner, M2M, Machine to Machine.

Automotive: Smarteq är väletablerad på marknaden för antenner till lastvagns- och personbilskunder. Flera av de stora tillverkarna är kunder till bolaget, exempelvis Volkswagen, Audi, Bentley, SAAB, Scania, Volvo AB och Volvo Cars.

M2M: Det snabbast växande området inom övrig industri är M2M, Machine to Machine. Här finns affärer inom automatisk fjärravläsning av energimätare och trådlösa larm. Exempel på kunder är Telenor Cinclus, Kamstrup-Senea, Landis+Gyr samt Securitas Direct.

Mobile Communications: Det finns en stark trend mot ökad användning av trådlös kommunikation för tal och data med hjälp av olika tekniker Exempel är CDMA450, GSM, UMTS, WiMAX och WLAN som alla stöds av system från Smarteq. Bland kunderna räknas Nowire, Nordisk Mobiltelefon, Ericsson och SAAB Defence.
Mer information om Smarteq finns på www.smarteq.com

Smarteqs huvudägare är Consafe IT, vilket är ett företag som ingår i JCE Gruppen. JCE bildades 1971 av J Christer Ericsson, bolaget är verksamt inom olja- och gas, servicesektorn, skog, IT, privata sjukhus, bioenergi, fastigheter och byggverksamhet, agenturverksamhet och finansiell service. JCE har cirka 8000 anställda i 10 länder med huvudkontor i Göteborg, Sverige. För ytterligare information: www.jcegroup.se

Smarteq AB utvecklar och levererar antenner och antennsystem för trådlös kommunikation till och från fordon, mellan utrustningar och maskiner, M2M, samt för trådlös överföring av tal och data. Verksamheten är fokuserad på utveckling och försäljning av antennprodukter för OEM- och eftermarknaden. Tillverkning sker i Östeuropa och Asien. Smarteq har 32 anställda och marknadsbearbetningen sker genom upparbetade försäljningskanaler i cirka 30 länder. Smarteqs B-aktie handlas på First North med HQ Bank som Certified Adviser.
För mer information se: www.smarteq.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078