23948sdkhjf

Ljus i tunneln för rostfritt

Damstahls senaste marknadsrapport visar indikationer som pekar åt rätt håll.
I Damstahls marknadsrapport för mars pekar viktiga marknadsindikatorer för närvarande i rätt riktning - om än svagt. Flera verk rapporterar om ökad orderingång.

Mörkt moln
Men den Tyska marknaden för rostfritt stål, som är den största i Europa, tappar fart, och senaste PMI indikerar ingen förändring för de kommande månaderna.

Orsaken är att Tyskland är mest utsatt för försvagade exportmarknader, inklusive Kina. Dessutom är Tyskland mycket beroende av investeringar inom kapitalvaror vilket är den "svaga punkten" på marknaden för rostfritt stål för tillfället.

Däremot visar signaler från andra europeiska marknader och tidiga indikatorer från nickel och rostfritt skrot, att det verkar som om marknaden har nått botten i februari/mars.

Den svenska marknaden för rostfritt stål har fortsatt god fart när man ser till volymerna, vilket är ett tecken på en ganska låg lagernivå hos slutförbrukarna. Den senaste utvecklingen av nickelpriset på LME är uppåt och skapar hopp och förväntningar inför årets andra kvartal

Trots fortsatt hög volatilitet från marknad till marknad och segment till segment finns det goda skäl att tro att marknaden för rostfritt stål har bottnat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078