23948sdkhjf

Stororder på 1500 lastbilar till Volvo Lastvagnar i Ungern

Volvo Lastvagnars ungerska dotterbolag har tagit en order på 1500 lastbilar från transport- och logistikföretaget Waberer's Optimum Solution.
Stororder till Volvo Lastvagnar i Ungern

Volvo Lastvagnars ungerska dotterbolag, Volvo Hungary Trading and Services Kft, har skrivit ett ramavtal gällande 1 500 lastbilar med transport- och logistikföretaget Waberer's Optimum Solution.

Ordern gäller 4x2-kombinationer av Volvos FH-modell och är del av ett långsiktigt åtagande mellan Waberer's Optimum Solution och Volvo Lastvagnar som inkluderar ett tidigare ramavtal från 2006 gällande 1 000 lastbilar och som kommer att slutföras under 2008. Lastbilarna kommer att levereras innan 2011.

Waberer's Optimum Solution är ett privatägt transportföretag med verksamhet i Ungern och i Väst- och Östeuropa. Det är det ledande transport- och logistikföretaget i centrala Östeuropa och ett av de tjugo största frakt- och vägtransportföretagen i hela Europa. Företagets vagnpark består för närvarande av 2 300 fordon och kommer att omfatta 1 600 Volvolastbilar vid slutet av 2008.
"Samarbetet mellan företagen började 1998, och sedan dess har Volvo i genomsnitt levererat drygt 200 lastbilar om året till företaget. Den här nya ordern är en perfekt milstolpe i samband med samarbetets tioårsfirande, säger David Illes, vd för Volvo Ungern.

Volvo Lastvagnar har funnits i Ungern sedan 1997 och har i dag ett etablerat servicenätverk bestående av ett Volvo Truck Center i Budapest och nio privatägda verkstäder. Under 2007 levererade Volvo 771 lastbilar till den ungerska marknaden, vilket är en ökning med 22 procent jämfört med föregående år.

"Vi ser en stark ekonomisk tillväxt i centrala Östeuropa, vilket i huvudsak beror på utländska investeringar, den industriella utvecklingen och en expansion av byggbranschen", säger Tom Jörning, chef över regionen centrala Östeuropa på Volvo Lastvagnar.

Om företaget:
Volvo Lastvagnar tillhandahåller kompletta transportlösningar för professionella och affärsfokuserade kunder Företaget erbjuder ett komplett produkterbjudande med medeltunga till tunga lastbilar med ett starkt global nätverk av 3 000 serviceställen i mer än 130 länder. Under 2007 sålde Volvo Lastvagnar mer än 100 000 lastbilar över hela världen. Volvo Lastvagnar ingår i Volvokoncernen, en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, drivsystem för marina och industriella applikationer samt komponenter och tjänster för flygplan och flygmotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141