23948sdkhjf

Nevs i nytt strategiskt samarbete

Personbilar och transportfordon ska levereras till kinesiskt bolag.
Nevs och State Grid Electric Vehicle Service Co, Ltd har inlett ett strategiskt ramavtal. Enligt kontraktet ska Nevs leverera elektriska personbilar och elektriska transportfordon.

– Jag är mycket stolt över att State Grid har valt Nevs som en prioriterad partner för mobilitetslösningar och som en leverantör av elfordon. State Grid spelar en mycket strategisk och operativ roll i Kinas övergång till mer hållbara lösningar, säger Stefan Tilk, vice ordförande Nevs.

Det långsiktiga avtalet omfattar även forsknings- och utvecklingssamarbete om laddningslösningar, anpassning av Nevs elfordon till smarta elnäts-lösningar, uppkopplingstjänster samt delad fordonsdriftsdata för vidare produktutveckling.

State Grid Electric Vehicle Service Co, Ltd är ett helägt dotterbolag till State Grid Corporation of China, ett statligt kinesiskt företag som bygger och driver kraftnät. Bolaget grundades i slutet av 2015 och har tre miljarder CNY i registrerat aktiekapital. Företaget fokuserar på elfordonsindustrin och grön utveckling i Kina.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078