23948sdkhjf

SKF förlänger med Valmet

Skräddarsydda lösningar ska minska kostnader hos teknikleverantören.
SKF har undertecknat ett avtal som innebär att kullagerjätten ska leverera lager, enheter och smörjsystem till Valmet. Kontraktet är en förlängning på bolagens tidigaresamarbete som sträcker sig 60 år tillbaka i tiden.

– Vi stödjer Valmets ambitioner att maximera effektiviteten av deras investeringar i teknologisk utveckling genom att jobba med deras ’design-to-cost’ process i vår egen produktutveckling, säger Erik Nelander, President, Industrial Sales, Europe and MEA, i ett pressmeddelande.

SKFs skräddarsydda lösningar för lager och enheter har utvecklats med fokus på att sänka utvecklings- och tillverkningskostnaderna för Valmet samt sänka driftskostnaderna för maskinägare och operatörer.

– Genom att tillämpa vår kunskap kring den roterande axeln kan slutanvändarna utnyttja sina maskiners kapacitet maximalt, menar Erik Nelander.

SKFs patenterade Flowline-cirkulerande oljesystem ger precis smörjning och minskar samtidigt den mängd cirkulerande olja som behövs. Detta sänker kostnaderna och minskar miljöpåverkan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078