23948sdkhjf

SKF säljer verksamhet

Kullagerjättens fly-by-wire verksamhet får ny ägare.
SKF har tecknat ett avtal gällande avyttringen av sin fly-by-wire verksamhet till Lord Corporation, ett diversifierat teknologi- och tillverkningsbolag med lång erfarenhet inom flygindustrin.

– Den här avyttringen är en fortsättning av vårt fokus på vår kärnverksamhet: lager och lösningar kring den roterande axeln, samtidigt som den stärker vår balansräkning. LORD Corporation har ambitionen och kunskapen som behövs för att fortsätta den här verksamhetens positiva utveckling, Christian Johansson, Senior Vice President och CFO, i ett pressmeddelande.

Den totala köpeskillingen uppgår till 39 miljoner euro, på kassafri- och skuldfri basis.

SKFs fly-by-wire verksamhet är baserat i Saint-Vallier, Frankrike och utvecklar och tillverkar främst cockpitkontrollsystem, sensorer och elektromekaniska ställdon till flygbranschen. Verksamheten var tidigare en del av SKFs affärsområde Aerospace och hade 150 medarbetare och en omsättning på ca 37 miljoner euro under 2015.

Lord Corporation som nu tar över verksamheten har huvudkontor i Cary, North Carolina och har 3 000 medarbetare på 17 enheter runt om i världen.

Transaktionen förväntas slutföras under de kommande tre till fyra månaderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079